28-01-15

Op dieet.

Neen, ik ga niet op dieet, Lewis daarentegen. Toen Lewis geboren werd was hij de kleinste van het nest en volgens de dierenarts/fokker zou hij waarschijnlijk nooit meer dan 6 kg wegen. Het normale gewicht van een kleine Schnauzer draait rond de 7 à 8 kg. Ik vond dat helemaal niet erg omdat ik toch van plan was om hem overal op de fiets mee te nemen en elke kilo telt in dat geval.

Na 10 maanden puppy-voeding te hebben gekregen mocht hij overschakelen op Schnauzer brokjes.

schnauzer.jpg

Nu moet ik wel zeggen dat Lewis al van in het begin een ijverige eter was. Hij heeft nooit moeite gehad met de hoeveelheid brokjes die hij mocht eten. Al krijgt hij geen eten van tafel, een (honden)snoepje op tijd en stond krijgt hij natuurlijk wel. Dat begint al 's morgens , een tweetal uurtjes na zijn 1e maaltijd, krijgt hij een dentastick voor zijn gebit. Naar het schijnt zit er nogal veel vet in die sticks maar aan de andere kant heeft hij dan ook een puntgaaf gebit. Een tandpasta-smile.

Gedurende de dag wordt hij dan nog af en toe beloond voor het één of het ander of ook voor niks te doen want mijn ventje kan er niet goed tegen dat Lewis met van die droopy-oogjes naar hem kijkt en dus smelt hij telkens opnieuw en krijgt de sloeber een extraatje. Met als gevolg dat hij nu 10 kg weegt. Tijd dus om aan de alarmbel te trekken, overgewicht is niet ok voor mensen en naar ik vermoed ook niet voor dieren. Dus krijgt onze Lewis nu dieetkorrels.

lightvoer.jpg

In het begin vond hij dat allesbehalve ok, de smaak stond hem niet zo aan maar dan komt de strenge juf in mij naar boven en ben ik niet te vermurwen. Brokjes moet en zal hij eten. Ondertussen doet hij dat ook, ben eens benieuwd binnen een paar weken of hij al wat zal afgevallen zijn. Want binnen een paar maand gaat hij weer mee op de fiets en dan zal het voor mij extra duwen worden in het andere geval.

dieet.jpg

 

19:02 Gepost in Lewis | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

Ocharme jouw ventje, Mimi... Die zal 't ongelukkigst zijn...
Lewis past zich wel aan, 't is voor z'n welzijn !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

Lewis ziet er mij een tof karaktermannetje uit. Hij zal dus wel volhouden.
Vrolijke groetjes,
Joris

Gepost door: Gidsjoris | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

Vreemd.. kan het zo natuurlijk niet zo goed zien, maar ik had nu niet direct het idee dat Lewis te dik was! Je kunt het vaak goed op de rug voelen hè.. de ruggegraat en ribbetjes moeten nog goed te voelen zijn maar niet te zien.
Die dentasticks gingen ónze honden allebei van aan de diarree.. van al het vet inderdaad. Een gewone buffelhuid kluif werkt net zo goed hoor.. en de ene hond zal een beter gebit hebben dan de andere.. dat is bij mensne ook zo. Axel had op z'n oude dag nog prima tanden en kiezen.. maar hij was dan ook een grage kluiver. Lennox minder, maar behalve ietsjes meer tandsteen dan Ax was zíjn gebit ook nog heel goed toen ie 10 was. En wij gaven die honden wél zo af en toe ook iets van mensen-eten.. niet veel maar toch. Zolang die honden maar érgens op kluiven hoor.. die sticks zijn volgens mij niet écht nodig.
Maar écht te dik worden hondjes toch echt meestal van te weinig lichaamsbeweging ook.. misschien moet Lewis eens mee gaan hardlopen met het bazinnetje? :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

Ach na een tijdje wordt hij die nieuwe voeding wel gewoon. Je niet laten vermurwen door zijn hondstrouwe ogen hoor!

Gepost door: magda | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Inderdaad ocharme, dit lieve dier begrijpt niet dat het goed voor hem is. Maar je hebt gelijk voor de gezondheid van je hondje te zorgen!

Gepost door: gerdaYD | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

10 kg !
allez
inderdaad, dat zou je niet zeggen dat Lewis te dik is en of 10 kg weegt !
wallère da beestje....
op dieet ....

Gepost door: dini | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Lewis op dieet....

alleen als het niet anders kan, zou ik zeggen..

misschien moet nu je wat meer fietsen, om binnenkort probleemloos wat extra gewicht te kunnen vervoeren...

groeten

Gepost door: willy | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Ocharme Lewis! :-)

Gepost door: Flavie | 02-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.