05-02-15

CWRM (2)

De missie :

Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden : dat zijn de vier hoofddoelstellingen van ComingWorldRememberMe. Door duizenden (inter)nationale CWRM-workshops te organiseren, brengen vzw Kunst en vzw Combat mensen samen om met open geest te reflecteren over de kernthema's van het project.

Men wil met de land art installatie niet alleen een respectvolle artistieke herinnering creëren voor de slachtoffers van de Groote oorlog, men wil ook helpen .

De wereldwijde solidariteitsactie die men met de peter-en meterschappen zal genereren, heeft als doel kinderen te steunen die vandaag ten gevolge van oorlogssituaties in fysieke en psychische nood zijn. Dat gebeurt via de Noord-Zuidwerking van de provincie West-Vlaanderen en via "The Gosmogolem Foundation" van kunstenaar Koen Vanmechelen. De CosmoGolem staat symbool voor de actieve troost die we willen brengen met CWRM.

Door het engagement van al de betrokken mensen worden, verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en wordt de land art installatie uiteindelijk een grens-en generatie overschrijdend symbool van vrede.

Bron : CWRM

1-2015-02-032.jpg

Gisteren werd er door Zeno en Onah samen met Trees en mezelf een workshop beeldjes maken gevolgd. Eerst kregen we een deskundige uitleg zowel over het doel van deze campagne (zie hierboven) als over het maken van de beeldjes in klei zelf. Voor een leek zoals ik en totaal niet artistiek aangelegd was het een hele opgave maar leuk om doen. Er werd uitgelegd hoe je de kleur kon veranderen naar eigen smaak. je mocht er ook gerust een persoonlijke toets aan geven.

1-2015-02-05.jpg

Daar het een woensdagnamiddag was waren er veel kinderen die de workshop volgden, meestal vergezeld van oma en/of opa.

Morgen volgt er nog een deel.

 

18:51 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Als alle beeldjes zich ontplooien, Mimi, staan ze borg voor een hoopvolle toekomst !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 05-02-15

Reageren op dit commentaar

Dat was vast een hele leuke maar aan de andere klant wellicht ook wel een indrukwekkende middag.. als je alle info zo tot je neemt hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-02-15

Reageren op dit commentaar

Ik hoop echt dat het een groot succes wordt!

Gepost door: magda | 05-02-15

Reageren op dit commentaar

Die Groote Oorlog mag nooit meer vergeten worden en daar draagt elk initiatief om die te herdenken beslist toe bij!

Gepost door: gerdaYD | 06-02-15

Reageren op dit commentaar

creatief..voor het goede doel..

succes gewenst

Gepost door: willy | 06-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.