20-02-15

Kaasavond met de cursisten.

Na onze barbecue vorige zomer bij Peggy thuis werd er beslist om dit te herhalen. Eerst moest er een datum geprikt worden, er werd een paar keer gedoodled en uiteindelijk kwamen we op woensdag 18/02 uit. Ik had mij kandidaat gesteld om deze keer bij mij thuis af te spreken, toen was het nog enkel de vraag wat zouden we eten. Voor barbecue was het nog te koud, raclette en gourmet was het volgende op het lijstje maar daar werd bij nader inzien vanaf gezien wegens te omslachtig. Uiteindelijk kozen we voor een kaasavond, heerlijke harde en super zachte kazen vergezeld van druiven, rood en wit, dadels , noten en stokbrood. En natuurlijk overgoten met de nodige glaasjes wijn.

1-2015-02-20.jpg

Deze avonden hebben dan ook de bedoeling om zoveel mogelijk te oefenen. In de les moeten we elke week nieuw thema leren en nu konden we ongestoord uren babbelen (gebaren maken). Vermits we normaal gezien slechts 1persoon (Geert onze leraar) hebben die perfect gebarentaal kent, hadden we nog Nadine uitgenodigd, eveneens mevrouw die doof is en ons kon bijstaan, zo hadden we 2 aanspreekpunten. Al hebben we ook luidop gepraat, we hebben toch echt ons best gedaan om zoveel mogelijk met onze handen en ons mimiek te "praten". Een super gezellige avond welke afgesloten werd met heerlijke frangipanetaart door Chris speciaal voor ons gebakken.

19:03 Gepost in cursus, Eten | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

Je kunt met gebarentaal in ieder geval nooit onbeleefd met volle mond spreken hè! ;-)))
Leek me echt heel erg gezellig en leerzaam.. niks leukers dan dingen te leren terwijl je gezellig samen wat aan het doen bent zoals eten.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-02-15

Reageren op dit commentaar

Het was inderdaad supergezellig en voor herhaling vatbaar! Wie weet nodig ik jullie allemaal uit voor uitje in het verre en blijkbaar niet zo bekende Watervliet!

Gepost door: hilde minnaert | 20-02-15

Reageren op dit commentaar

Supertof, Mimi !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 20-02-15

Reageren op dit commentaar

Het moet iets bijzonder zijn, zo'n gezellige kaasavond waarbij aan tafel in gebarentaal wordt gesproken. Al is het voor dove en slechthorende mensen natuurlijk de normaalste zaak.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-02-15

Reageren op dit commentaar

Van het nuttige aan het aangename paren gesproken. Een origineel idee en plezier zal er wel gemaakt zijn!

Gepost door: magda | 20-02-15

Reageren op dit commentaar

Dus dat doe je er ook nog eens bij, gebarentaal leren? Waar haal jij al die energie vandaan Mieke? Ik weet het: door dergelijke heerlijke kaasavonden waarop niet alleen het verorberde lekkers, maar ook het heerlijke gezelschap je stimuleert!

Gepost door: gerdaYD | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

Wat een mooi initiatief !

Gepost door: Trees | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

Heel gezellig! :-)

Gepost door: Flavie | 23-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.