21-02-15

Gegratineerde gehaktballetjes.

Kijk af en toe naar Libelle TV, vooral als  "Ilse kookt" op het programma staat. Ilse is de huiskok van het weekblad Libelle en was/is ook vaak te zien of Focus TV met de visser Danny waar ze dan allerlei lekkere visgerechten maakt. Zo ook heeft ze haar programma in de vorig jaar opgerichte Libelle TV. Wat Ilse voor heeft op andere TV-koks is dat ze kookt met veel minder ingrediënten en ook haalbare maaltijden op tafel zet zelfs voor dummies. Jeroen Meus is ook een kok die dicht bij de gewone mensen staat maar Ilse is nog iets simpeler(in het koken althans.)

th (7).jpg

Gisteren zag ik dan ook toevallig een recept voor gegratineerde gehaktballetjes, het water kwam me in de mond en vandaag werd het reeds uitgeprobeerd.

1-2015-02-21.jpg

Verse spinazie stoven, tomatensaus met champignons bereiden, gehaktballetjes maken

1-2015-02-211.jpg

Spinazie in vuurvast schotel storten, volgende laag verse tomatensaus, gehaktballetjes bakken in 1/2 boter en 1/2 olijfolie

4-2015-02-212.JPG

Balletjes op de tomatensaus schikken en opvullen met mozarella .

1-2015-02-213.jpg

Gratineren, pasta koken en afwerken met bladpeterselie en genieten!!

Super gerechtje, simpel maar om je vingers bij af te likken, ook zeer geschikt voor kinderen.

 

Commentaren

Om te onthouden als de jongens weer op vakantie komen. Een variatie op de gehaktbolletjes die oma maakt. Maar zij hebben er liever puree bij.

Gepost door: magda | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

Dat ziet er heel lekker uit ! Dit lijkt een typisch winters gerechtje !

Gepost door: Trees | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

Leuk logje, Mimi ! Knap kookverslag ! En lekkerrr...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

Knap fotoverslag.. ik heb ook ooit weleens een recept gepost, en toen merkte ik dat het nog helemaal niet eenvoudig is om eten er lekker uitziend op de foto te krijgen. Maar dat is jóú nu wel degelijk gelukt!
Ik ben geen keukenprinses, maar dít lijkt mij zelfs wel te doen. Alleen houden vriendlief en ik béiden niet van mozzarellakaas.. kan het ook met een andere soort?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

Alle smeltkazen zijn daarvoor geschikt, maar ik zou eerder voor Emmenthaler gaan of zelfs smeerkaas omdat die smaken ook niet overheersen. Gruyère daarentegen is nogal sterk doorsmakend en dat heeft dit gerechtje niet nodig, het is de bedoeling dat je ook de spinazie en de lekkere tomatensaus proeft.

Gepost door: Mieke | 22-02-15

Wow, na de kaasavond van gisteren, heerlijke gehaktballetjes in een wel heel lekker uitzien logje gegoten Mieke! Ook het fotograferen van voedsel, iets wat toch niet gemakkelijk is, heb jij beslist kaas gegeten. Hihi, natuurlijk... kaas.

Gepost door: gerdaYD | 22-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.