26-02-15

Gouden boekenuil.

Zoals eerder vermeld ben ik lid van de lezersjury van de "Gouden Boekenuil 2015". Gisteren avond werden wij verwacht in de KVS (Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. We zijn met 100 juryleden die geselecteerd werden uit 2141 kandidaten. Super om er bij te horen.

We dienden ons naar de zaal Top te begeven, top als in helemaal bovenaan, wat ook zo was 5e verdieping. Daar werden we verwelkomd door Fried'l Lesage, voorzitster van de vakjury. Gisteren werd de shortlist bekendgemaakt van 5 te lezen boeken, en die boeken kregen we dan ook mee naar huis teneinde die grondig te lezen en te beoordelen.

boekenuil.png

Wat wordt er van ons verwacht ? De genomineerde boeken moeten uitgelezen zijn tegen 21 april 2015. Elk boek afzonderlijk dienen we te becommentariëren op het forum, er mag ook gediscussieerd worden op dit forum. Dit forum kan ook bezocht worden door niet -juryleden en ook zij mogen hun mening formuleren. Telkens we een boek uitgelezen hebben dienen we een eindconclusie neer te leggen of dit boek finalist kan worden ja dan neen. Een verantwoordelijke taak natuurlijk die tegen 21/04 moet uitgevoerd zijn want op die datum moeten we beslissen aan wie en vooral aan welk boek we de voorkeur geven en waarom. Op 30 april 2015 wordt er dan tijdens een officiële plechtigheid die gecapteerd wordt door Canvas overgegaan tot de uitreiking van de prijs van de vakjury die een geldprijs van € 25.000 vertegenwoordigt en de prijs van de lezersjury die ook nog eens € 2.500 waard is.

1-2015-02-26.jpg

Gisterenavond werd dan ook besloten met de kennismaking van de voorzitter van de lezersjury namelijk Thomas Vander Veken. Vooraleer huiswaarts te keren werd we dan ook nog eens getrakteerd op een glaasje(s) naar keuze al dan niet-alcoholisch.

Vanaf nu zal elk vrij momentje benut worden om deze boeken te verslinden

Commentaren

een ganse eer en ook een verantwoordelijkheid..

ik ben benieuwd wie er in de prijzen valt..

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 26-02-15

Reageren op dit commentaar

Zoals Willy schrijft :een hele verantwoordelijkheid.Wellicht moet je ook op verschillende aspecten letten en de tijd die je hiervoor krijgt is nu ook niet zo lang! Alvast veel leesplezier.

Gepost door: magda | 26-02-15

Reageren op dit commentaar

Wat een eer hé, Mimi ! En 5 mooie boeken rijker ! Nu nog je verantwoordelijkheid opnemen, maar daar ben ik sowieso van overtuigd.
Veel leesgenot !
Lie(f)s.
@Af en toe moet je maar meer lezen en eens niet reageren..., 't mag !

Gepost door: Lies | 26-02-15

Reageren op dit commentaar

Zo.. jij weet wat te doen de komende tijd hè!
Heel veel lees- en discussieer-genot hoor! Doe je best en dat de beste maar moge winnen! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26-02-15

Reageren op dit commentaar

Je had er al over geschreven nu is het eindelijk zo ver kan je eraan beginnen een hele eer voor jou proficiat

Gepost door: merel | 26-02-15

Reageren op dit commentaar

Dit lijkt me een heel plezierige taak, veel plezier ermee Mieke en moge de beste winnen!

Gepost door: gerdaYD | 27-02-15

Reageren op dit commentaar

Proficiat met die nominatie. Ik wens je veel leesplezier!

Gepost door: Gidsjoris | 28-02-15

Reageren op dit commentaar

Wat een opdracht ! Pfff ! En zo te zien zit er daar één dikkertje tussen ! Ik vraag mij trouwens af of 'boekenwormen' erfelijk zijn... Zeno is hier begonnen met al het stof van de boeken van de bib te lezen...

Gepost door: Trees | 28-02-15

Reageren op dit commentaar

Wat een eer... veel leesplezier :-)

Gepost door: Flavie | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.