28-02-15

Rommelig of juist charmant.

Tijdens wandeling deze namiddag voortuintje gespot dat er op het eerste gezicht nogal rommelig uitzag.

rommelig.png

maar uiteindelijk toch wel veel charme uitstraalde De krokussen tussen de planten, stenen, een verweerde bank, takken en zoveel meer. Het hoeft niet altijd rechtlijnig te zijn. De buren hadden een voortuintje in dezelfde trant maar daar stonden tegen het hek twee stoere fietsen te blinken. Ok dit had z'n charme.

rommelig2.png

16:48 Gepost in natuur | Permalink | Commentaren (8)

27-02-15

Boswandeling.

Vorige week tijdens krokusvakantie boswandeling gemaakt op een zonnige middag met Milo en Lewis. Het was frisjes maar het zonnetje gaf toch een aangenaam gevoel.

Er stonden veel auto's op de parking van het bos, kan niet missen mooi weer en kindjes thuis.

Milo vond het super leuk om zelf Lewis aan de leiband te mogen houden, niet altijd een sinecure want een jachthond zijnde is zijn neus altijd dicht bij de grond te vinden en blijft hij ook vaak staan om te snuffelen en zelfs af en toe op zijn stappen terug te keren. Maar als je een boswandeling maakt is dat geen bezwaar, tijd genoeg.

Er waren "kunstwerken" gemaakt met twijgen, hele constructies mooi om zien en de afgezaagde bomen waren al in keurige houtblokken veranderd klaar om van eigenaar te veranderen.

1-2015-02-202.jpg

Opa en Milo amuseerden zich kostelijk met over boomstammen te klauteren en ze in de nek te leggen zoals echte "atleten" doen op training. Er ligt op die route een fit-o-piste zodat alles voorhanden is.

1-2015-02-201.jpg

Hierna wou Milo nog eens "stoer" doen en over een gracht springen, jammer genoeg te korte aanloop en dus met twee voeten de gracht in. Resultaat : natte schoenen, natte sokken dus natte voeten en ook natte broekspijpen. Gevolg : vervroegd onderbreken van onze wandeling, in de auto sokken en schoenen uitgedaan en verwarming aangezet. Thuis goeie wasmachine dus geen enkel probleem, na een paar uur was er van de ravage geen spoor meer.

 

26-02-15

Gouden boekenuil.

Zoals eerder vermeld ben ik lid van de lezersjury van de "Gouden Boekenuil 2015". Gisteren avond werden wij verwacht in de KVS (Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. We zijn met 100 juryleden die geselecteerd werden uit 2141 kandidaten. Super om er bij te horen.

We dienden ons naar de zaal Top te begeven, top als in helemaal bovenaan, wat ook zo was 5e verdieping. Daar werden we verwelkomd door Fried'l Lesage, voorzitster van de vakjury. Gisteren werd de shortlist bekendgemaakt van 5 te lezen boeken, en die boeken kregen we dan ook mee naar huis teneinde die grondig te lezen en te beoordelen.

boekenuil.png

Wat wordt er van ons verwacht ? De genomineerde boeken moeten uitgelezen zijn tegen 21 april 2015. Elk boek afzonderlijk dienen we te becommentariëren op het forum, er mag ook gediscussieerd worden op dit forum. Dit forum kan ook bezocht worden door niet -juryleden en ook zij mogen hun mening formuleren. Telkens we een boek uitgelezen hebben dienen we een eindconclusie neer te leggen of dit boek finalist kan worden ja dan neen. Een verantwoordelijke taak natuurlijk die tegen 21/04 moet uitgevoerd zijn want op die datum moeten we beslissen aan wie en vooral aan welk boek we de voorkeur geven en waarom. Op 30 april 2015 wordt er dan tijdens een officiële plechtigheid die gecapteerd wordt door Canvas overgegaan tot de uitreiking van de prijs van de vakjury die een geldprijs van € 25.000 vertegenwoordigt en de prijs van de lezersjury die ook nog eens € 2.500 waard is.

1-2015-02-26.jpg

Gisterenavond werd dan ook besloten met de kennismaking van de voorzitter van de lezersjury namelijk Thomas Vander Veken. Vooraleer huiswaarts te keren werd we dan ook nog eens getrakteerd op een glaasje(s) naar keuze al dan niet-alcoholisch.

Vanaf nu zal elk vrij momentje benut worden om deze boeken te verslinden

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende