01-03-15

Flyball.

Gisteren met Lewis gaan kijken naar een hondenclub waar er aan flyball gedaan wordt. Hij is super zot als we met bal spelen, rent erachter, brengt hem terug maar geeft hem meestal niet af.....

Bij één van de wandelingen naar het bos had ik op een terrein aan de poort reclame gezien voor de "flyball-club" die daar gevestigd is. Zo zijn we gisteren dan eens vrijblijvend gaan kijken. Weet nooit hoe Lewis zal reageren als hij andere honden ziet en daar hij in het verleden eens aangevallen is door een border-collie is zijn wantrouwen nog gegroeid.

Maar hoe raar ook van het moment  dat wij het terrein daar betraden was hij heel rustig, bekeek hij alles vanop afstand en maakte hij totaal geen aanstalten om de andere honden een blik te gunnen laat staan er naar toe te gaan.

Er werd voorgesteld om hem eens te testen hoe hij met een bal omging en ook of hij over de hindernissen wou springen. Was serieus fier op hem, hij sprong over de hindernissen dat het een lieve lust was. De bal pakken doet hij ook graag maar hij moet nog vertrouwen krijgen in de trainsters(dat is nu eenmaal zijn karakter), dus zolang ik een bevel geef komt hij naar me in toe in geen tijd maar naar iemand anders toelopen blijft nog een probleem. Wij vonden het beiden in elk geval heel tof en gaan volgende week een "echte" proefles meepikken.

flyball.jpg

flyball2.jpg

De honden hierboven zijn geen van beide Lewis, zo ver is hij nog niet, is gewoon ter illustratie wat ze moeten doen. Springen over hindernissen en dan een tennisbal uit een plank gaan oppikken en terugbrengen.

Commentaren

Jawel, dat lijkt me echt wel een mooie sport voor jouw Lewis.. en is ook weer goed voor z'n mooie lijn hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-03-15

Reageren op dit commentaar

Baasje héél fier, Mimi, Lewis ook !
Lie(f)s.
@Trekhaakauto stond (inderdaad) geparkeerd op de Gistelsteenweg.

Gepost door: Lies | 01-03-15

Reageren op dit commentaar

Dat lijkt me een ideale sport voor een hond. Dan kan hij zich echt eens uitleven en terzelfdertijd leren luisteren naar bevelen.

Gepost door: magda | 01-03-15

Reageren op dit commentaar

flyball...

een mooie sport lijkt me..ik ben benieuwd..

groeten

Gepost door: willy | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

Veel succes met de echte proefles!

Gepost door: Flavie | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

Wij hebben geen hond en van flyball had ik nog nooit gehoord

Gepost door: merel | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

Moeten die arme beesten dat wel? Zelf denk ik dat een hond juist moet doen waar hij/zij zin in heeft... of zie ik dat mis?

Gepost door: gerdaYD | 04-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.