03-03-15

De consequenties.

de_consequenties.jpg

Het eerste verplicht te lezen boek in het kader van de "Gouden Boekenuil". De wel heel korte inhoud op de achterflap zei me totaal niks, de schrijfster was mij onbekend en ook de kaft gaf me niet speciaal een goed gevoel.

Ben het dus met frisse tegenzin beginnen lezen. Het is zeker geen gemakkelijk boek, vooral dat het telkens in de tijd heen en weer reist maar de schrijfster heeft een mooie schrijfstijl en ondanks de soms abrupt afgebroken hoofdstukken wil je ongewild toch weten hoe het afloopt.

Ondanks haar jeugd heeft de auteur een zeer grote maturiteit die velen zelfs op gezegende leeftijd niet bereiken.

Jammer genoeg blijf ik op het eind ergens op mijn honger zitten, het is een open einde en ik hou er niet van als ik het verhaal zelf moet aanvullen. Moderne schrijvers wenden vaak die tactiek aan om spanning of voer voor discussie te creëren.

Toch de moeite waard.

Ben ondertussen aan boek nr 2 begonnen, vandaar dat ik ook minder vaak mijn andere blogcontacten een bezoekje breng. Mijn oprechte excuses hiervoor.

18:34 Gepost in Boeken | Permalink | Commentaren (9)

Commentaren

Doe maar, Mimi, blogjes lopen niet weg, en jij komt tòch terug...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 03-03-15

Reageren op dit commentaar

Ja, gewoon lekker blijven lezen hoor Mieke.. dat staat nu even hoger op je prioriteitenlijstje hè! De blogjes zijn er ook ná april nog hoor!
Ik hou ook niet van heen en weer springen in de tijd in een verhaal.. helemaal een terugblik om te komen waar je nu bent.. okee, maar alsmaar naar achter en naar voor.. dan raak ik de draad algauw kwijt. Een open einde? dan zal er misschien nog een vervolg komen.. daar houden ze dat toch meestal voor open, niet?
Veel leesplezier nog!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-03-15

Reageren op dit commentaar

Je kan geen twee dingen tegelijk, Mimi. De boeken moeten nu eerst gelezen worden. Ik wens je alvast heel veel leesplezier.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 03-03-15

Reageren op dit commentaar

Lees maar rustig verder zodat je tegen het einde van de toegestane periode niet moet hollen om ze allemaal gelezen te krijgen. En natuurlijk begrijpen we dat je hoofd nu niet echt op bloglezen staat!

Gepost door: magda | 03-03-15

Reageren op dit commentaar

'Verplicht lezen' is vast nog stukker moeilijker dan spontaan eens een boekje ter hand nemen... Nog veel goede moed !

Gepost door: Trees | 03-03-15

Reageren op dit commentaar

Jammer dat het voor jou geen hoogvlieger is, maar jouw rapport er over is beslist knap geformuleerd mét fundamentele kritiek Mieke!

Gepost door: gerdaYD | 04-03-15

Reageren op dit commentaar

Hey, trouwens wel een mooie titel voor dit postje.. het is de titel van het boek, maar dit postje gaat ook over de consequenties dat het lezen voor jou heeft ivm het bloggen! :-)))

Gepost door: mizzD | 04-03-15

Reageren op dit commentaar

Veel leesplezier! ;-)

Gepost door: cuisine celine | 04-03-15

Reageren op dit commentaar

Nog veel leesplezier... ik kijk al uit naar de volgende recensies.

Gepost door: Flavie | 05-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.