05-03-15

We shall overcome

Voorstelling, gemaakt door Wim Opbrouck en kompanen, die zoals zovele nu, het voorbije jaar en de komende 2 jaar over "De Groote Oorlog". Ik weet het, we worden overweldigd door herdenkingen, herinneringen, goed, minder goed en zoals die waarover het hier nu gaat "subliem, excellent, de top". Er zijn geen superlatieven genoeg om deze voorstelling te bejubelen.

Het decor, de Brugse Stadsschouwburg, een locatie die altijd een sfeer van melancholie, sereniteit en waardigheid opwekt, weergeeft.

1-2015-03-05.jpg

Het decor zelf, een zilveren doek achter de vier hoofrolspelers. (zie hierboven onder rechts).

Hoofdrolspelers, dit keer geen toneelspelers maar muzikanten pur sang. Mensen die een verhaal te vertellen hebben met hun instrumenten en hun stemmen, die vaak het mooiste instrument van alles lijkt.

Een rollercoaster van emoties, in gesproken en gezongen woorden gevangen. Oudere en meer moderne nummers gaande over "Ballad of the soldiers wife" , "In the army now", "Politiek" tot "We shall overcome".

Nummers van John Lennon, Bram Vermeulen, PJ Harvey, Dylan enz. Sommigen al bekender dan de andere maar allen met een nagelnieuw arrangement. De muzikanten zijn super in hun gebied. Ze leven voor en door hun spel en brengen de ganse zaal op een sublieme manier in vervoering. Het is ook de bedoeling dat het publiek meezingt en dat is voor de vertolkers geen enkel probleem, iedereen waagt zich aan de samenzang.

weshall5.jpg

De vier uitvoerders, Wim Opbrouck, Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele, die heel verschillend zijn en wonderlijk een prachtig geheel vormen. De stemmen van Wim, Roeland en Axl doen je luisteren met de mond open, terwijl de ene zingt, praat de andere er rustig tussendoor, ofwel zingen ze samen, zelfs a capella en ook dat is wondermooi. Ik kan hier nog lang over uitweiden maar ik heb maar één goeie raad, probeer nog kaarten voor die voorstelling vast te krijgen. weshall3.jpgweshall 4.jpgweshall1.jpgweshall2.jpg

 

Commentaren

Klinkt echt wel enorm goed.. maar ik ben tóch al een fan van Wim Opbrouck, dat scheelt hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-03-15

Reageren op dit commentaar

Toch... nooit meer oorlog, Mimi...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 05-03-15

Reageren op dit commentaar

Wat een enthousiasme ! Je zou warempel onmiddellijk en stante pede ook willen gaan kijken. Het zijn stuk voor stuk ook rasartiesten, hé. Er kan niet genoeg over die groote oorlog gesproken, gezongen en getoond worden. Misschien gaan velen dan eindelijk eens beseffen hoe nutteloos oorlog voeren is!

Gepost door: magda | 05-03-15

Reageren op dit commentaar

Ik heb iets gemist... Al enkele maanden geleden gezocht naar kaarten maar enkel in Oostende waren nog enkele stoeltjes vrij, helemaal achteraan :-(

Gepost door: Trees | 06-03-15

Reageren op dit commentaar

Aan jou enthousiasme te lezen moet het een supermooie voorstelling zijn, Mimi. Of er nog kaarten te verkrijgen zijn, zal alweer een ander paar mouwen zijn.

Gepost door: Fluwijn | 06-03-15

Reageren op dit commentaar

Goh, dit moet iets onvergetelijk geweest zijn aan je enthousiasme te zien!

Gepost door: gerdaYD | 07-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.