07-03-15

8 maart : Internationale vrouwendag

th.jpg

8 maart 2015


Internationale Vrouwendag
is de dag waarop de eerste staking van vrouwen wordt herdacht, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

Op vele plaatsen in de wereld zijn vrouwen nog tweederangsburgers. Het is goed dat daar aandacht aan besteed wordt. Want dit kan niet vrouwen en mannen zijn evenwaardig en dat op alle gebied.

th2.jpg

 

17:14 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Geniet er maar van, Mimi...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 07-03-15

Reageren op dit commentaar

Vrouwen moeten de handen in elkaar slaan om gelijke rechten e verkrijgen . Er is nog veel werk aan de winkel in bepaalde landen en dan heb ik het niet over gelijk loon voor gelijk werk....

Gepost door: magda | 07-03-15

Reageren op dit commentaar

enkel jammer da zo een dag nog nodig is..

fijne zondag

Gepost door: willy | 08-03-15

Reageren op dit commentaar

Ook hier in het westen komt het nog maar al te vaak voor dat vrouwen minder loon krijgen voor hetzelfde werk als mannen, of minder snel in aanmerking komen voor de hogere functies.. dat er alleen van vrouwen verwacht wordt náást het werk ook nog voor het huishouden en de kinderen te zorgen.. te achterlijk voor woorden. En de situatie van vrouwen in ontwikkelingslanden is natuurlijk helemaal zorgwekkend. 't Is niet verwonderlijk dat mensen altijd dáárover beginnen als het over deze Vrouwendag gaat.. maar dichter bij huis is er echt ook nog heel wat te doen wat vrouwenemancipatie betreft. Die Dag heeft dan ook nog altijd heel veel bestaansrecht!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.