14-03-15

Vechtmemoires

9200000030321753.jpg

Het 3e boek in rij uitgelezen. Het verveelt misschien maar ook dit boek is geen laureaat Gouden Boekenuil waardig. Opnieuw een boek bestaande uit essays!! De auteur heeft een heel aangename schrijfstijl maar hij illustreert zijn stellingen aan de hand van uittreksels uit andere boeken en op het einde uit films.

Akkoord wat hij schrijft daar kan ik mij in vinden maar ik vind het vooral iets belerend hebben, zo van ik heb die andere werken gelezen en daar heb ik dat uit geleerd of geventileerd.

Op het forum van de lezersjury is een groot deel anti-vechtmemoires en degene die pro zijn vinden het een elitair boek. Hallo zeg, precies of een boek dat niet voor de grote massa geschreven is persé de hemel moet worden ingeprezen.

De auteur die vorig jaar de publieksprijs van de Gouden Boekenuil won, heeft dit prachtig verwoord, ik heb dan misschien niet de grote geldprijs gewonnen maar ik heb tenminste de meeste lezers. En daar vind ik is het hem om te doen, heel veel mensen blij of ontroerd maken met je schrijfsels. Ben misschien ouderwets maar "kunst" is vaak inderdaad elitair en dan niet omdat het kostbaarder is maar omdat zogezegd slechts een paar ingewijden het gebrachte kunnen apprecieren, kunnen herkennen en kunnen beoordelen.

Larie en apekool dus. We gaan weer verder Jeroen Brouwers deze keer. Ook een talenvirtuoos maar daarom geen garantie op leesgenot. Hou jullie op de hoogte.

14:25 Gepost in Blog, Boeken, cultuur | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Ik vind 'elitair' bijna een scheldwoord.. dus als de pro-mensen het een elitair boek vinden vind ik dat vreemd klinken. Ik zou als tégenstander dat predicaat aan een boek geven. :-) Als ik dit stukje goed lees, zijn we het daar over eens hè. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-03-15

Reageren op dit commentaar

Je eigen mening mooi verwoord, Mimi ! Hopelijk een andere en een betere... !?
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-03-15

Reageren op dit commentaar

Jij loopt in elk geval niet mee met de massa en hebt ene eigen mening! Fijn.

Gepost door: magda | 14-03-15

Reageren op dit commentaar

goed om je eigen mening te hebben , nog veel leesplezier

Gepost door: merel | 14-03-15

Reageren op dit commentaar

Weet je Mieke, ik ben blij dat jij in die jury zit en je opinie over de boeken ook uit op je blog. Zo weet ik wat de moeite om lezen is en wat niet, want ik schat je beoordeling hoog in!
OT: bedankt voor je lieve reactie hoor en maak er een fijne (lees?)zondag van!

Gepost door: gerdaYD | 15-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.