17-03-15

Appelbol

Vandaag super sportief geweest. Op de middag 5km gaan hardlopen, dan naar huis, douchen, slaatje eten en wandelkledij aangetrokken. Met de auto tot in Hoeke gereden, aan de brug geparkeerd en met Lewis gewandeld tot in Sluis.

Op mijn runkeeper een 8,5km gewandeld. Proficiat voor Lewis, hij was heel content maar nu ligt hij hier uitgeteld te dromen van groene graspaden en fantastische bomen om tegen te plassen.....Knipogen.

In Sluis aangekomen een etablissement opgezocht om een koffietje te drinken, maar zeg nu zelf wat is een koffietje zonder extraatje ? Zag op de menukaart appelbol staan en vermits ik al een hele tijd zin heb in appelbeignets (allemaal de schuld van Magda Lachen die er een tijdje terug zelf gebakken heeft) dacht ik dat een appelbol dat misschien zou benaderen. Ja MizzD ik weet het, wie kent er nu geen appelbol, maar wij Vlamingen hebben dat niet op onze kaart staan. Dus vermits Sluis in Zeeland ligt kwam die appelbol dus toch op mijn weg. Voor mij heel bewust zonder slagroom, voor mijn ventje met een grote toef. Ik moet eerlijk toegeven, het was superlekker, ben dus gewonnen voor de appelbollen. En daarbij heb vandaag 900 calorieën extra verbruikt, dat moet sowieso weer aangevuld worden. En verder heb ik voor mezelf de ontleding van de appelbol gemaakt, een grote appel dat is fruit, dus heel gezond en weinig calorieën en het deeg  errond is flinterdun wat dan weer mijn verlies aan zoetigheid van vandaag dient goed te maken. Een win-win situatie dus.

Zoals je ziet, het is allemaal maar hoe je het bekijkt.

5-2015-03-17.JPG

Commentaren

Mooi gewandeld van jullie drietjes !
En 'weer' heb je gelijk, Mimi ! Als 't maar lekker is/was...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-03-15

Reageren op dit commentaar

Hahahaaa.. ja ja.. zo ontleed ik dat soort dingen ook altijd.. fruit is gezond en zuivel ook, dus een flinke appelpunt met slagroom.. wat kan daar níét gezond aan zijn??? hahahaha!
Ziet er héérlijk uit Mieke! Maar wees gewaarschuwd.. een appelbol kan op velerlei manieren gemaakt worden.. soms is het deeg niet zo dun als dit lijkt te zijn. Het is maar wat de bakker ervan maakt hè.. zoals met veel gebak het geval is. Ik kende bijvoorbeeld wel bokkenpootjes, maar dan met koek.. niet de luchtige, meer meringue-achtige die ik laatst in Lochristi eens at.. die waren véél lekkerder dan die koekjes hier die wij bokkenpootjes noemen hoor!

Maar je hebt het al helemaal te pakken.. bij wandelen hoort appelgebak hehe! Da's echt wandelaarsvoer! :-)

Maar wat een een runkeeper?? :-)

Aai voor die brave Lewis!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-03-15

Reageren op dit commentaar

Runkeeper is een app op mijn smartphone die mij via gps signaal exact de afgelegde afstand kan meegeven zowel bij het lopen, wandelen, fietsen. Naast die afstand krijg ik ook de tijd per km, het aantal verbruikte calorieën enz. Heel handige app.

Gepost door: Mieke | 18-03-15

een appelbol...

gelukkig dat je er een foto bij plaatste..

prettige dag Mieke

Gepost door: willy | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

Heel sportief waren jullie, dat 'gezonde' extraatje bij de koffie was wel verdient :-) ....al had ik er ook de slagroom bij genomen :-)

Gepost door: bea | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

Ik vind het leuk om naar Sluis te gaan... de appelbol ziet er heerlijk uit!

Gepost door: Flavie | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

5 km hàrdlopen? Wow, ik doe het je niet na kranige dame! Wat ik je wel kan nadoen is genieten van zo'n heerlijke appelbol, zeker als die zo mooi gefotografeerd is als hier boven!

Gepost door: gerdaYD | 19-03-15

Reageren op dit commentaar

Ja als ik de grens oversteek komt er ook dikwijls een warme appelbol met slagroom en ijs op mijn bord. Ik wandel die calorieën er wel weer af op de terugweg naar de auto! hahaha!

Gepost door: magda | 20-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.