18-03-15

Linda Gail Lewis.

Voor velen waarschijnlijk een nobele onbekende (voortgaande op de geringe belangstelling voor haar concert afgelopen zaterdag) maar uiteindelijk de zus van een rocklegende haar 12 jaar oudere broer Jerry Lee Lewis.

Linda Gail werd door haar orkestleden aangekondigd als de queen of rock and roll en dat was absoluut het statement van de eeuw (bij manier van spreken). De zangeres/pianiste is 68 maar heeft de vitaliteit waar menig jonge artieste terecht jaloers mag op zijn.

linda gail.jpg

Als kind van de jaren 50 en tiener in de jaren 60 zit rock and roll sowieso in mijn "bloed".

Als een sneltrein speelde en zong ze een volledig gamma van nummers van onder andere Johnny Cash, Chubby Checker, Elvis "the king" Presley en niet in het minst van haar broer Jerry Lee.

Deze fantastische songs werden doorspekt met tal van anecdotes die ze tijdens haar vele tournees met deze beroemdheden meemaakte, zo ook haar eerste ontmoeting met Elvis waarbij ze achteraf met open mond bleef naar hem staren, hij was veel en veel "mooier" in het echt dan op foto of in film verklaarde ze met een knipoog. Haar verhalen waren bij momenten hilarisch en soms ook vol emoties als ze vertelt hoe arm haar familie was en de verkoop van de eerste plaat van haar broer "Shake baby shake" hem de mogelijkheid verleende  haar ouders een nieuwe villa, een nieuwe auto en voor haar mama, zus en zijzelf nieuwe kleren te kopen.

Ze heeft een stem als een klok, typisch Amerikaans accent, zowel geschikt voor de echte rocknummers als voor de ballads waar ze een countryachtig timbre tentoon spreidt. Haar vingervlugheid op de piano is subliem en ze wordt begeleid door 3 muzikanten met vetkuif, broeken met bandplooien en wijde broekspijpen, helemaal retro en daardoor zo authentiek.

1-2015-03-15.jpg

Voor mij een muzikaal "orgasme".

Commentaren

Je commentaar verdient een pluim, Mimi, je foto's tonen ons een stukje van jullie mooie avond...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

Ik wist niet dat hij een zingende zus had. Als ze een beetje op haar broer lijkt dan zal het een spetterend rock and roll concert geweest zijn.
Grtjs !

Gepost door: Fluwijn | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

Wow.. een orgasme zelfs! dan was het niet mis! :-))) Kan ook wel heel erg genieten van een onverwachts super-avondje muziek. En rock&roll is een prima muziekstijl hè.
Maar wist trouwens net als Fluwijn niet eens dat Jerry Lee een zusje had.. laat staan dat ze ook zong!!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

Ik kende ze inderdaad niet , jij hebt ervan genoten zie ik , en ik geniet van je foto's , het moet daar goed geweest zijn

Gepost door: merel | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

Zo te zien moet het een onvergetelijk belevenis geweest zijn... Bedankt voor de reportage, zo mogen we een klein beetje met je meegenieten!

Gepost door: gerdaYD | 19-03-15

Reageren op dit commentaar

die dame was me ook totaal onbekend....


afgaand op je enthousiasme moet het een heerlijke avond geweest zijn..

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 19-03-15

Reageren op dit commentaar

Ik ben zeker dat je nu nog aan het nagenieten bent! Een meevaller van formaat dat concert. Ook ik heb nog nooit van haar gehoord.

Gepost door: magda | 20-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.