25-03-15

Examenkoorts.

 

th (16).jpg

Het begint stilaan dichterbij te komen, ons examen "Vlaamse gebarentaal". Wat tot voor een paar weken nog een "ver van mijn bed-show" was komt ondertussen akelig dicht.

De laatste 2 lessen hebben we veel tijd besteed aan wat er moet gekend zijn voor het examen, welke woorden, de thema's opnieuw overlopen en ondertussen ook de laatste thema's onder de knie of in de vingers krijgen.

Deze morgen werd dan ook door onze leerkracht duidelijkheid gebracht over de inhoud van ons examen, waar we er vorig jaar vanaf kwamen met een korte gidsbeurt in Brugge voor ons collega-studenten moet er dit jaar serieus gewerkt worden. Sommigen onder ons zijn al weken aan het herhalen in kleine groepjes, ik heb daar geen tijd voor, heb nog andere verplichtingen, zoals mijn blog, mijn boekenlijst voor de Gouden boekenuil enz.

Ik ga niet klagen heb nog een paar werken, het examen gaat door op 29/04 en de paasvakantie zit daar nog tussen, dus nog 2 weken les, 2 weken vakantie en dan is het erop of eronder.

We worden elk apart beoordeeld, eerst een onderwerp trekken waarover we een uitgetikte tekst krijgen die we moeten verstaanbaar tolken en liefst zo volledig mogelijk. Nadien woorden waarvoor er geen gebaar bestaat vingerspellen en nadien tegenstellingen kennen zoals bvb leerkracht zegt "zwaar" leerling "licht" enz.

Dan komt het tweede deel en moet er opnieuw een thema getrokken worden waarover een conversatie of discussie ontstaat tussen leerkracht en leerling. Wordt dus heavy.

Daarbij komt natuurlijk dat alle gebaren van het eerste jaar ook moeten gekend zijn......

Probeer nog niet te stressy te worden maar de examenkoorts slaat dus duidelijk toe.

Heb hier op het net nog fotootje gevonden van onze leraar

 

th (15).jpg

Er wordt al druk gespeculeerd hoe we de beste punten kunnen halen, korte rok, grote inkijk, smeergeld maar studeren zal de beste optie zijn, ben ik zeker van. Hou jullie op de hoogte.

 

15:32 Gepost in Blog, cursus, Mensen | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Veel succes!

Gepost door: cuisine celine | 25-03-15

Reageren op dit commentaar

Beter een groot décolleté dan een korte rok hè.. Met het eerste toon je dat je een goed inzicht hebt, maar met het tweede dat je de stof nog niet onder de knie hebt..! :-PPP hahahahaaa!
Klein flauw grapje hehe.. jij gaat dat vast heel goed doen Mieke, en beter dan je best kun je sowieso niet doen, dus veel succes straks eind april! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-03-15

Reageren op dit commentaar

oei dat lijkt me niet gemakkelijk en het beste van al lijkt me dat je flink moet studeren en er op tijd aan beginnen. Ik heb bewondering dat je die cursus volgt. Ik heb doventolken bezig gezien , ze moeten zich niet alleen met gebarentaal uitdrukken bij de dove maar ook de antwoorden vertalen aan de ondervrager( zoals in mijn geval) Wel vermoeiend voor iedereen ! Misschien word je nog doventolk in de toekomst! Alé maar eerst veel succes met het aankomend examen!!

Gepost door: magda | 25-03-15

Reageren op dit commentaar

Jou kennende als flinke doorzetter, zal het beslist wel lukken dit examen met glans te doorstaan én een puik resultaat te halen! Alvast succes gewenst Mieke, daar duim ik voor hoor!

Gepost door: gerdaYD | 26-03-15

Reageren op dit commentaar

dat wordt even doorbijten....

wat gezonde stress bij een examen kan geen kwaad..

succes gewenst

Gepost door: willy | 26-03-15

Reageren op dit commentaar

Veel succes!

Gepost door: Flavie | 29-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.