01-04-15

April fools day.

1 april.jpg

Vandaag 1 april, in mijn herinneringen, overvolle klassen waar mijn klasgenootjes en ikzelf ijverig aprilvissen uit papier knipten en dan probeerden ongemerkt op de rug van elkaar en de juffrouw te kleven. In die tijd was dat al heel gewaagd en voor die ene dag werd dit dan wel door de vingers gezien.

Weet ook nog dat mijn mama vertelde dat ze als jong meisje naar de drogist werd gestuurd om 100g "mond-en klauwzeer" te gaan kopen,stel je voor, nu zou dat niet meer kunnen, kinderen zijn niet meer zo naïef. Wat wij ook heel leuk vonden was iemand naar een ander persoon sturen omdat die zogezegd een boodschap had wat dan niet bleek te kloppen. (niet voor niets werd 1 april bij ons verzendertjesdag genoemd.)

Denk niet dat er nu nog zoveel mensen zijn die daar inlopen, de laatste grap die ik mij nog herinner die we eens met collegaatje hebben uitgehaald was haar op 1 april alle verpakkingen (kan jullie verzekeren dat het over duizenden zakken en tassen ging) die aan de kassa en in de reserve lagen te tellen en door te bellen naar het hoofdfiliaal in Brussel.

Weet ook bijna zeker dat in deze tijden van gejaagdheid en prestatiedrang dergelijke grappen niet meer zouden gesmaakt worden noch door de collega's noch door de bazen.

1 april2.gif

Geniet nog van jullie dag !!

13:46 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (10)

Commentaren

In deze jachtige tijd is er zelfs geen plaats meer voor een leuke aprilgrap, Mimi. Hoewel humor het beste wapen is tegen stress en burn-outs.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

ja
ik heb nog mijn baas Peter, naar de griffier gezonden!
jaaaren geleden....zou nu OOK niet meer "passen" denk ik
LOL
en ja...die visjes...heb dat ook nog gedaan HIHI
maar nu
ik heb zelfs in de kranten niks gevonden van grap ofzo

Gepost door: dini | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

De goeie ouwe tijd :-) Toen werden er nog onschuldige grappen uitgehaald :-)

Gepost door: bea | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

Onze zoon heeft me toch even liggen gehad eb ik dacht nog zo van me niet te laten vangen vandaag

Ik lees juist je reactie op mijn klein meisje ... Dank je voot je complimentje nu heb ik niet veel tijd maar ik mail je een van de volgende dagen wat gedichten door van toen je me nog niet volgde

Gepost door: merel | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

Och, jullie gaven er een heel andere invulling aan dan wij hier.. ik las dat al wel vaker op de Vlaamse blogs. Een aprilvis kennen wij helemaal niet.. en verzendertjesdag is ook niet Nederlands. :-) Maar grappen uithalen ( waarbij je dan soms weleens ergens heen gestuurd werd voor niks) dát kennen we wel. Hier ging het dan meestal om 'oei er zit een vlek op je jas!'.. of zo.. en als men dan keek: '1 april!'. Soms deed een stad of bedrijf ook eens iets.. dan kon er bijvoorbeeld eens vanaf de Dordtse dom geskydived worden.. precies op die dag. Als er dan een drom mensen stond werd er een banier met '1 april ' erop vanaf de toren uitgerold. Van dat soort dingen. Het gebeurt nog wel hoor.. en ik vraag me af of de jeugd van tegenwoordig wel weet wat mond- en klauwzeer is..??!! :-))))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

daar ben ik bijna zeker van Mieke..

euh, toch even nadenken of niemand mij vandaag beetgenomen heeft...

een aangename avond gewenst

Gepost door: willy | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

Leuk(e) verha(a)l(en), Mimi...
Nog een glazen hamer halen...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

Ik herken die grappen met uitgeknipte vissen die op de rug werden geplakt! Zelf heb ik me nooit op 1 april laten beetnemen maar mijn broer des te meer. Grootvader stuurde hem eens naar de winkel om een kilo kloefenagelzaad! Toen werd er eigenlijk de hele dag geprobeerd om iemand een 1april poets te bakken.

Ooit hebben mijn collega's en ik een stagiaire alle bureaus laten afdraven op zoek naar een Veldwetboek om een wetsartikel te vinden over Klisters. Iedereen had het door en beweerde dat het Veldwetboek bij een ander lag. Uiteindelijk hebben we haar moeten verlossen van die opdracht. Ze had nog zo gezegd op 1 april zullen jullie me niet beet hebben. Ik bespaar je de verklaring van het woord want het is niet erg netjes hahaha!

Gepost door: magda | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

Dat van dat genieten is een toffe opdracht. Ik ga daar eens direct aan beginnen zie.

Gepost door: Gidsjoris | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

Tja, ik heb er gisteren niets van gemerkt of het zou moeten zijn dat ik een nieuwe montuur vond voor mijn gebroken bril, maar dat is beslist geen aprilgrap hihi.

Gepost door: gerdaYD | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.