03-04-15

Einde van de vasten.

Vandaag is het Goede Vrijdag, traditiegetrouw de laatste vrijdag voor Pasen. De vasten welke elk jaar begint op Aswoensdag (daags na vette dinsdag) en eindigt met Pasen.

Woensdagen en vrijdagen waarop er in mijn jeugd nooit of nooit vlees op tafel kwam, de enige die vlees mocht eten was mijn papa want die deed zwaar werk (dat was toegestane uitzondering).

Hoe de tradities ook veranderd zijn, woens- en zelfs vrijdagen door het jaar heen zijn allang niet meer vleesloos. Maar blijkbaar zijn bepaalde dingen die je meekrijgt op heel jonge leeftijd toch de "waarden" die je bijblijven en hoe sterk veranderd ik ook ben toch zal ik nooit of te nimmer vlees eten op Goede Vrijdag.

Hoe vaak er ook vis gegeten wordt op andere dagen toch is het telkens een gepeins wat er nu weer op tafel gezet wordt op die dag. Dit jaar echter moest ik me totaal geen zorgen maken want ik mocht deze middag op de werk- en tevens woonplek mijn voetjes onder tafel steken.

Er werd door chef Veronique een heerlijke bouillabaisse te voorschijn getoverd. De voorbereidingen ervan hadden al 2 dagen mijn neus geprikkeld en het was dus een festijn toen ik eindelijk van de lekkernij mocht proeven, de fantastische vissoep was vergezeld van warme lookbroodjes en stokbrood met verse rouille. Hoe lekker kan het zijn op Goede Vrijdag.

goede vrijdag.jpg

13:34 Gepost in Blog, Eten | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

'k Glimlach, Mimi, om het lekkers op de laatste vastendagen...
(Was gisteren in Bethanië, na de dienst sobere maaltijd, maar ook lekker).
Gelukkig kregen wij nog 'waarden' mee...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 03-04-15

Reageren op dit commentaar

Och ja.. ik ben dus totaal niet gelovig opgevoed.. we aten vroeger thuis gewoon wat er was. Niet veel vis trouwens.. hoewel er op marktdag wel vaak haring of een gebakken visje voor bij het brood meegenomen werd en de markt was in Dordrecht op.. vrijdagochtend!
En nu? ik eet heel graag vis, zowel op brood als bij de warme maaltijd.. maar nooit op vrijdagen.. meer op de zondagen eigenlijk. Het is goed voor je en ik vind het lekker.. verder zit er dus voor mij niks achter. En de Goede Vrijdag zegt me dus ook niet zo veel.. behalve als ie vrij is voor vriendlief.. hebben we een lekker lang weekend! hehe.
Fijn Paasweekend hè!

Gepost door: mizzD | 03-04-15

Reageren op dit commentaar

Bij ons was het op alleen op vrijdag dat er geen vis was en weet je wat ik,dan graag at : gebakken aardappelen met een doosje tonijn en mayonaise

Gepost door: merel | 03-04-15

Reageren op dit commentaar

Zo vieren Bourgondiërs feest, al dat vasten is niets voor hen dus moet er nu uitgebreid getafeld worden hihi. Die lekkere vissoep kan ik door je knappe beschrijving er van precies tot hier ruiken!
Fijn paasweekend Mieke!

Gepost door: gerdaYD | 04-04-15

Reageren op dit commentaar

Prettige Paasdagen gewenst Mieke

geniet er van

Gepost door: willy | 04-04-15

Reageren op dit commentaar

In elk geval kreeg je een rijkelijke soep voorgeschoteld! Wat je zegt van die waarden die je als kind meekrijgt ,is waar. Het blijft ergens hangen.

Gepost door: magda | 04-04-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.