12-04-15

Kroostrijk gezin.

Het koppel eenden die hier bij ons aan en in de vijver leeft heeft aan gezinsuitbreiding gedaan. En dan nog wel ééntje om U tegen te zeggen.

Ze hebben 13 donzige kuikentjes. Schattig om ze samen te zien paraderen over het pad of op zwemles met de ouders zoals deze morgen in de poel.

1-Onlangs bijgewerkt7.jpg

Ze amuseren zich heel erg goed terwijl ze met het voortdurende gekwaak in toom gehouden worden.

1-Onlangs bijgewerkt8.jpg

Ze zijn super schattig maar het gevaar ligt ook hier al op de loer, de witte kater die het park onveilig maakt zat ook weer heel dicht bij de poel geduldig afwachtend tegen dat de ukjes uit het water zouden komen.

DSC01247.JPG

En alsof dat nog niet genoeg is zal de reiger ook wel weer niet ver uit de buurt zijn. Fingers crossed dus voor de overlevingskansen van de guitige bolletjes.

13:31 Gepost in Blog, natuur | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

Ze groeien vlug, Mimi, onder het wakende oog van mama en papa eend. 't Zou zonde zijn mocht de wet van de sterkste hier in werking treden...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-04-15

Reageren op dit commentaar

Zo lief die kleine pluizige kuikentjes!

Gepost door: Flavie | 12-04-15

Reageren op dit commentaar

Ocharme, ik hoop dat ze het allemaal overleven.
Mooie foto's hoor.

Gepost door: Garfjeuh | 12-04-15

Reageren op dit commentaar

Oh oh.. 13? zooo schattig maar papa en mama eend mogen blij zijn als er 5 het allemaal overleven tot volwassenheid hoor. Vlak, behalve de kat en de reiger, ook de ratten en de snoeken niet uit..!
Ik zie dat hier ook zo vaak.. met zwanenkuikens zelfs.. waar de papa toch erg kien op is, om z'n gezin te behouden.. en dan nóg bleven er van de 9 uiteindelijk maar 5 over vorig jaar..!
Maar misschien is dat wel beter omdat er ander te veel watervogels komen? Voorlopig maar lekker genieten van dat jonge grut.. altijd fantastisch leuk om te zien hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-04-15

Reageren op dit commentaar

ja en die grote zwarte monsters !
die kauwen !
ggrrr
zo lief die eendjes

Gepost door: dini | 13-04-15

Reageren op dit commentaar

altijd verterend om zien..

en 13 hoeft geen ongeluksgetal te zijn..

prettige maandag

Gepost door: willy | 13-04-15

Reageren op dit commentaar

Heerlijk dat nieuw leven, jij hebt dat knap op de foto weten te vangen! En de witte kater vindt het blijkbaar ook heerlijk, maar dan als lekker hapje hihi. Succes met je examen Mieke, jij met je knappe kop en doorzettingsvermogen zal beslist slagen!

Gepost door: gerdaYD | 14-04-15

Reageren op dit commentaar

Ik dacht ook: oei, 13... als dat maar goed komt ! De blik in de poes zijn ogen... dat ziet er echt niet goed uit voor die kleintjes, pfff...

Gepost door: Trees | 15-04-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.