17-05-15

Internationale dag tegen homofobie en transfobie.

Vandaag 17 mei wordt deze dag internationaal in de kijker gezet.

Betekenis van 17 mei
Jaarlijks, op 17 mei, vragen holebi- en transgenderorganisaties internationaal aandacht voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei werd symbolisch gekozen door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening.

regenboog3.jpg

Provincie West-Vlaanderen zet ook haar schouders onder dit initiatief. De provincie die diversiteit hoog in haar vaandel draagt moedigt steden en gemeenten aan om ook de regenboogvlag te hijsen.

Hierboven zien we gedeputeerde van Welzijn Myriam Van Lerberghe samen met finalist Mister Gay de regenboogvlag hijsen voor het provinciehuis Boeverbos.

Want zoals men vaker hoort, iedereen is tolerant tot op het moment dat het in je eigen kring gebeurt. Die vooroordelen moeten we proberen weg te krijgen.

Commentaren

Er was pas nog een onderzoek geweest waar uit kwam dat een meerderheid van de ondervraagden zich stoorden aan twee zoenende mannen. Pff.. nou vraag ik je.. wat is daar nu storend aan? áls het bij simpel zoenen blijft dan hoor.. maar ik zie een heterostel ook niet graag tóngzoenen, laat iederéén dat maar lekker privé doen hehe.
Twee zoenende vrouwen werd niét als storend ervaren.. er zullen vast wel veel mannen bij die ondervraagden hebben gezeten denk ik. :-P
Als iedereen nu eens een ander z'n geluk gunde hè.. op élk gebied.. gelukkig zijn is toch het allermooiste dat er is?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-05-15

Reageren op dit commentaar

Mooi dat jij het (ook !) in de kijker zet, Mimi !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-05-15

Reageren op dit commentaar

Ik deel Lies haar mening mooi van jou

Gepost door: merel | 17-05-15

Reageren op dit commentaar

Er moèt over gesproken worden, het mag niet verstopt worden. Dan zijn we pas goed op weg.

Gepost door: magda | 17-05-15

Reageren op dit commentaar

Dit nare vooroordeel is nog altijd de wereld niet uit, dus er mag beslist zo nu en dan wat extra aandacht aan geschonken worden! Gelukkig is homofobie bij ons redelijk getolereerd, in veel andere landen is dat wel anders, daar riskeer je je kop als je zo bent...

Gepost door: gerdaYD | 18-05-15

Reageren op dit commentaar

Geluk is inderdaad een recht!
Waarom toch al die heisa tegen die mensen die eerlijk voor hun gevoelens uitkomen.

Gepost door: Gidsjoris | 18-05-15

Reageren op dit commentaar

Het is met alles zo wat tolerantie betreft...tot het in eigen kring gebeurt. Soms zijn mensen echt bekrompen. Wat maakt het uit of je homo bent of niet, we zijn al mensen.

Gepost door: bea | 18-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.