18-05-15

Teken.

Het wordt weer zomer (alhoewel) en de bijhorende minder leuke dingen zijn er ook weer. Warmte (ahum) of hitte (oeioei), muggen en teken. Als ik ergens een hekel aan heb zijn het aan die lelijke parasieten. Vuile beesten die zich vastzuigen aan je huid en zich volpompen met je bloed om daarna te plekke dood te vallen. Gelukkig hebben ze het minder vaak voorzien op ons mensen maar op onze huisdieren des te meer.

teken2.jpg

Lewis heeft blijkbaar een grote aantrekkingskracht op die lelijkerds. Hij is meestal rustig als ik zo'n vieze, vuile teek met tangetje uit zijn velletje schroef. Maar nu heeft zich daar een miezerig kleine teek de naam niet waardig in zijn bovenbil geplant en ik krijg er met de beste wil van de wereld mijn tangetje niet onder wegens te klein.

Heb daarstraks Lewis enige tijd met mijn tang geplaagd tot hij er genoeg van had en vanavond zal ik een nieuwe poging ondernemen om die snoodaard te verwijderen. De aanhouder wint en dat ongedierte zal aan mij een waardige tegenstander hebben. Ik verdedig mijn beestje met al mijn krachten.

Wees gewaarschuwd!!

teken.jpg

19:43 Gepost in Blog, Lewis, natuur | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Oh jakkes.. zo'n foto van dichtbij zie ik echt niet graag. Maar zéker goed dat je ook die hele kleine eruit probeert te krijgen hoor.. het zal het eerste stadium zijn nu, die van de nympfen, dat zijn ieniemienie teekjes.. maar kunnen net zo gevaarlijk zijn als die grote! Maar 'zich volzuigen en dan dood neervallen'..?? nee hoor! ze zuigen zich vol en leven dan juist vrolijk verder.. klaar voor het volgende stadium in hun leventje.. dat van de voortplanting! Dus ook een gevangen teek altijd even goed weggooien.. niet zomaar in het vuilnisvat, want daar kunnen ze weer uitklimmen.. ik spoel ze meestal door het toilet.. maar ik ken mensen die er even hun aansteker onder houden..!

Het ligt vaak aan de haarsoort van die honden hè.. de onze hadden er ook hun hele leven bijna elke zomer wel. Maar dat komt ook door die lange oren ( bij de onze dan ) en die grote snorren en wenkbrauwen ( bij Lewis).. dat hangt allemaal heel handig voor het grijpen voor teken als die honden aan het snuffelen zijn aan het gras of lage beplanting.
We gebruikten voor Axel op het laatst Advantix.. dat werkte erg goed.. we hebben er de laatste jaren van z'n leven toen niet veel meer gezien.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-05-15

Reageren op dit commentaar

Oeps..., de wet van de sterkste treedt hier in werking. Niet opgeven, Mimi.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-05-15

Reageren op dit commentaar

jakkes, ik zou geloof ik naar de dierenarts gaan . Want zie dat je die teek niet helemaal meekrijgt!

Gepost door: magda | 18-05-15

Reageren op dit commentaar

Brrr... ik wist natuurlijk dat ze bestonden maar zie ze toch liever niet zo groot afgebeeld hoor! *wink, big smile*

Gepost door: gerdaYD | 19-05-15

Reageren op dit commentaar

laat 'm een paar dagen zitten dan kun je hem wel pakken.. en hoef je je hond niet te plagen

Gepost door: klaproos | 20-05-15

Reageren op dit commentaar

Het is inderdaad opletten geblazen...

Gepost door: Flavie | 21-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.