11-06-15

Teamdag 15.

Maandag jl. was er naar jaarlijkse gewoonte weer teamdag. Voor de ochtendactiviteit was er een keuzemogelijkheid en wij hadden gekozen voor een bezoek aan de koekjesfabriek van Destrooper ( hofleverancier).

1-Onlangs bijgewerkt55.jpg

We werden door de fabriek gegidst door een  zeer bekwaam persoon die niks aflas maar de geschiedenis van de fabriek en vooral van de koekjes op een zeer aangename manier aan de man/vrouw bracht. Geschiedenis van de pater familias en de allereerste koekjes die cadeau gedaan werden om bekendheid te verwerven, verweven ook met de oorlog (Westhoek) want de 2de generatie was volop betrokken in WOI, met leuke anekdotes .

4-Onlangs bijgewerkt56.jpg

Gestart op de stoof met 1 koekje per minuut naar een fornuis op gas waar ze 4 koekjes per minuut maakten enzoverder. De familie Destrooper was zeer ambitieus en wilde hun koekjes aan zoveel mogelijk mensen verkopen. Wat dan ook aardig gelukt is daar er nu per week zo'n 3,5 miljoen koekjes de fabrieken verlaten om overal ter wereld geproefd te worden.

1-Onlangs bijgewerkt57.jpg

In WOI lag de productie stil en de zoon maakte foto's op de slagvelden om te verwerken tot kaarten die door de soldaten naar huis gestuurd werden om de familie op te beuren. In de buurlanden was het verboden om foto's te maken wegens de mogelijkheid tot spionage. In België gold dit verbod echter niet en het fototoestel die die jongen in Parijs gekocht had op de tentoonstelling van voedingswaren kwam op die manier goed van pas.

4-Onlangs bijgewerkt58.jpg

Nadien mocht er in de proefkeuken van allerlei soorten koekjes geproefd worden. Deze proefkeuken doet dienst om nieuwe koekjes te produceren. Een proces van 3 tot 5 jaar.

Een heel leerrijke en lekkere activiteit op naar het neusje van de zalm. !!!

Commentaren

Met een brede glimlach natuurlijk !
Boeiende, lekkere teamdag !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-06-15

Reageren op dit commentaar

Mmmm, een koekjesfabriek.
Lekker en leuk.

Gepost door: pieterbie | 12-06-15

Reageren op dit commentaar

heerlijk aan die snoetjes te zien ook :-)

Gepost door: klaproos | 12-06-15

Reageren op dit commentaar

een interessante en smakelijke teamdag..

prettige dag Mieke

Gepost door: willy | 12-06-15

Reageren op dit commentaar

En lap, weer iets bijgeleerd bij jou over WO I, bedankt Mieke!
Ook bedankt dat je door middel van de mooie foto's dat allemaal knap uit de doeken hebt gedaan. Ik heb er evenveel van genoe
ten als jullie van dat lekkere koekje!

Gepost door: gerdaYD | 13-06-15

Reageren op dit commentaar

Dat was nu eens mooie èn leerrijke uitstap!

Gepost door: magda | 13-06-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.