23-06-15

Koekoeksjong

Tijdens de vorige zonnige dagen het boek "Koekoeksjong" van Robert Galbraith uitgelezen. Geen slechte schrijver ware het niet dat de schrijver eigenlijk een schrijfster is die normaliter luistert naar de naam "J.K. Rowling". Ja inderdaad de auteur van de "Harry Potter" reeks.

Waarom ze zich voorgedaan heeft als man weet ik niet, heeft ze talent ? Jazeker dat bewijzen haar oplages van de Harry Potter boeken, die ik niet gelezen heb daar ze niet in mijn leeswereld passen.

Het koekoeksjong daarentegen is een detective-verhaal, zo kan je het op de ouderwetse manier in een hokje plaatsen. Het is geen thriller, daarvoor is het niet spannend genoeg maar dus een echte detective zoals men deze categorie placht te noemen.

Kijk ik daar op neer ? Neen, maar ik verwacht iets meer spanning, meer onderbouwde plot. Het is niet tegengevallen omdat het vlot leest al kan je het geen pageturner noemen. Wat het dan wel is ? Vakantielectuur, leest makkelijk en je hoeft er je hersenen niet op te breken.

Voor de liefhebbers een aanrader vermoed ik, vooral voor de "af-en-toe lezers" die er niet van houden om soms te moeten raden welke richting het verhaal uitgaat en zich laten meeslepen op hun vakantiegevoel.

koekoek.jpg

Commentaren

Ben al jaren in de ban van Harry Potter, en heb dan een ander boek van Rowling gekocht en dat was wel een tegenvaller. Ik ben zelfs de titel vergeten en het is nu te laat om het boek nog boven, in mijn 'bibje' te gaan halen.

Gepost door: Gidsjoris | 23-06-15

Reageren op dit commentaar

merci voor de tip, altijd handig.
Ik ben momenteel "How to Build a Girl" van Caitlin Moran aan het lezen. Heb er een beetje gemengde gevoelens over.
Kom er wel op terug op mijn blog wanneer ik het uit heb.

OT: probs met skynet waren idd algemeen gisteren, mensen hadden hetzelfde probleem op mijn blog en ik kon niet posten op de blog van nog een buddie. Gebeurt dat soort dingen.

Gepost door: pieterbie | 24-06-15

Reageren op dit commentaar

Tja, ik ben nu eenmaal geen fan van Harry Potter, dus wist ik niet dat de schrijfster ervan ook nog andere boeken uitbracht.
Goed dat jij het voor mij las en er ook een knappe recensie over schreef, bedankt Mieke!

Gepost door: gerdaYD | 24-06-15

Reageren op dit commentaar

Eindelijk had ik weer eens tijd om je blog te bezoeken en ben weer bij met het lezen ervan.

Die schoenen die je bij Zalando gekocht hebt vind ik helemaal te gek!
Zelf koop ik niet graag kleding en schoenen on- line, ik zie liever gelijk of het goed staat en dat steeds terugsturen vind ik ook maar niets.

Gepost door: Noortje | 24-06-15

Reageren op dit commentaar

Oh.. dit postje bijna gemist.. maar boekrecensies zeggen me eigenlijk niet zo veel.. smaak is zó persoonlijk, ook op boekengebied.. ik zou het misschien een geweldig goed en spannend boek vinden.. who knows?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-06-15

Reageren op dit commentaar

Het staat op mijn boekenlijstje... nu twijfel ik of ik het wel zou lezen... ik heb het graag spannend in een boek.

Gepost door: Flavie | 03-07-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.