30-06-15

500

Dit bericht is het ste op mijn blog. Voor de niet-kenners, dit is een Fiat cinque cento (vijfhonderd).

Deze blog werd gestart op 07/08/2013 naar aanleiding van mijn "rentenieren". Een luxe-woord voor pensioen. Vandaar "eennieuwlevenna", na mijn actief leven zo dacht ik. Maar mijn leven is nog nooit zo actief geweest dan "na".

Lewis :

1-2015-05-13 21.01.53.jpg

Eten :

1-Onlangs bijgewerkt36.jpg

Natuur :

1-Onlangs bijgewerkt7.jpg

Cultuur :

1-Onlangs bijgewerkt28.jpg

Boeken :

1-2015-02-26.jpg

Running :

3-2015-01-22.JPG

Familie , citaten, cursus, enz enz

Het is een ware verslaving geworden om elke dag een berichtje te posten vooral omdat ik maand na maand meer lezers op mijn blogje aantref. Hoop dat ik nog lang mag doorgaan maar mocht ik jullie vervelen niet nalaten om mij te verwittigen.

 

17:47 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (11)

29-06-15

Koel.

Zoals vele honden heeft Lewis het erg lastig bij dit warme weer. Hij ligt nog het liefst binnen op de koude vloer onder de tafel ocharme. Maar vermits hij een gezelschapsbeestje is kan hij het niet laten als wij of één van ons buiten is, om ons te komen vervoegen met alle gevolgen vandien. Om de vijf voeten veranderen van plaats, zijn tong die helemaal uit zijn mond hangt, niet leuk om te zien. Een goed gevulde frisse waterbak is vaak niet voldoende om hem af te koelen. Vorig jaar hadden wij koelmat gekocht maar ook dit jaar ligt hij er meestal naast en heeft hij niet door hoe lekker fris dat is.

Dan maar om koel harnasje naar de winkel maar dat hadden ze niet in zijn maat en dus terug gebracht, veranderd naar bandana maar die was dan weer veel te groot, deze namiddag Lewis dan maar meegenomen en nu hebben we een halsband gevonden die perfect van maat is en nu maar hopen dat het helpt.

De koele halsband is in elk geval cool.

1-Onlangs bijgewerkt74.jpg

Boven zonder, hijgend met tong uit de mond, onder met en heel coole blik. Ziet er super uit.

15:40 Gepost in Blog, Lewis | Permalink | Commentaren (10)

28-06-15

Het leven.

citaat.jpg

Je kan dus alle kanten uit, alleen weet je nooit tot wat jouw reactie zal leiden. Ook hier speelt het vlindereffect.

 

vlinder.jpg

De beweging van een vlinder is stil en voorzichtig. Het doet er niet zoveel toe, zou je denken. Wanneer je een rustige en weldoordachte beweging maakt, heeft dat effect. Bijvoorbeeld iets doen wat je eerst niet durfde; verborgen onrecht aan het licht brengen; oprecht gemeend een vriendelijk woord spreken, onbaatzuchtig een goede daad doen; een verwachting doorbreken met een tegengestelde actie. In chaotische situaties zijn dit kleine keuzes met groot effect. Juist wanneer je denkt het doet er niet zoveel toe, doet het er juist wel toe. Zo kun je je eigen situatie en die van anderen positief beïnvloeden. Onderschat de stille kracht, het vlindereffect niet

 

12:36 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (8)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende