12-07-15

Hapje werd hap.

Vermits het zondag is vind ik het het juiste moment om ons middagmaal van ons uitstapje naar Watou te laten zien. Het mag op zondag al eens ietsje meer zijn Knipogen.

Wat ons het eerste opviel toen we het marktplein opreden was dat er veel etablissementen gesloten waren. Zeker 3 restaurants waren dicht, ook de plaatselijke frituur gaf forfait en toen schoot er eigenlijk alleen nog maar " 't Wethuys" over. Een zaak met een mooi terras en ook een paar krijtborden waarop ze hun waren aanprijsden. Ik was eerst al eens op mijn gemak voorbij gewandeld want als je eenmaal binnen zit kan je nog moeilijk weer weglopen.

Het zag er nogal gevarieerd uit en er zou altijd wel iets tussen zitten dat onze goedkeuring kon wegdragen, dus op mijn stappen terug gekeerd en ondertussen was ook mijn ventje ons komen vervoegen. De eigenaar kwam naar buiten en zei "kom maar binnen, er is nog plaats binnen" (gezien de onweersbui van een paar ogenblikken voordien). Toen vroeg ik of Lewis ook binnen mocht en dat was geen probleem, hij leidde ons naar een goed tafeltje aan het venster met mooi uitzicht op het plein. Zit graag aan de kant is makkelijk met Lewis, hij gaat dan onder mijn stoel liggen aan de kant van de muur waar hij niemand stoort.

Het interieur was dat van een typisch jaren 60 etablissement, maar heel net en totaal niet overvol. Toen wij de kaart overliepen zagen wij (die binnengekomen waren voor een hapje) het" Kunstenfestivalmenu". Een 4-gangenkeuzemenu voor een ongelooflijk lage prijs. De Bourgondiërs die wij nu ook eenmaal zijn waren direct verkocht en daar gingen we voor.

hapje.png

Er was ook nog een stuk taart van het huis. Het was geen hoogstaande gastronomische keuken maar een eerlijk menu voor een toffe prijs.

1-Onlangs bijgewerkt93.jpg

 

 

Commentaren

Leuk dat Lewis ook naar binnen mocht, dat kwam goed uit, hij was nog een beetje jarig hoor. Lekker eten voor een schappelijk prijsje toch?

Gepost door: Edward McDunn | 12-07-15

Reageren op dit commentaar

Ziet er een leuk etablissement uit. En waarom een hapje als je een hap kan krijgen voor een spotprijs geen mens die zo'n kans zou laten liggen :-) Tof dat Lewis binnen mocht, meestal is daar niet veel kans op in restaurants. Oh, en een aaitje over zijn bolletje ter ere van zijn verjaardag ;-)

Gepost door: bea | 12-07-15

Reageren op dit commentaar

eerlijk menu voor een toffe prijs....

meer moet dat niet zijn Mieke..

groeten

Gepost door: willy | 12-07-15

Reageren op dit commentaar

't Ziet er ambachtelijk, volks uit, Mimi. Lekker moet niet altijd hoogstaande gastronomie zijn...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-07-15

Reageren op dit commentaar

Het is fijn dat je met een tevreden gevoel terug buiten komt( en met een goed gevuld buikje hihihi! ). Zo zie je maar dat niet altijd het uiterlijke telt!

Gepost door: magda | 12-07-15

Reageren op dit commentaar

Ik heb praktisch altijd liever eerlijke eenvoudige kost.. waar voor je geld! Iets hoeft niet duur te zijn om goed te zijn hè.
Fijn dat Lewis mee binnen mocht.. ik moet zeggen dat wij in België zelden ons neus stootten wat dit betreft, maar ook in Nederland en Frankrijk zijn honden vaak toch wel welkom, vooral als het goed opgevoede zijn. En soms werd Axel nog extra verwend.. kreeg ie een bak water onder tafel.. en heel soms zelfs wat lekkers.. maar we probeerden dat wél altijd tot aan het einde van de maaltijd uit te stellen, want als ie eenmaal wat gekregen had, was ie alert op méér.. en dat is minder wenselijk hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-07-15

Reageren op dit commentaar

het moet niet altijd ik weet niet wat zijn als je ergens gaat eten , gewone kost aan een goed prijsje kan maar al te goed smaken

Gepost door: merel | 12-07-15

Reageren op dit commentaar

Het moet niet allemaal haute cuisine zijn om lekker te smaken hé Mieke, van eenvoudige kost kan men ook genieten, net zoals jij hopelijk van de hele nieuwe week zal genieten!

Gepost door: gerdaYD | 13-07-15

Reageren op dit commentaar

het ziet er meer dan heerlijk uit,
ik ben blij dat je zo genoten hebt,

Gepost door: klaproos | 13-07-15

Reageren op dit commentaar

Patje en ik zijn daar ook al geweest
niet om te eten
maar op terras iets gedronken !
super !!!

Gepost door: dini | 13-07-15

Reageren op dit commentaar

klinkt helemaal niet slecht. goede tip om eens een middagje uit te gaan eten.
Leuk ook dat Lewis welkom was, kom je hier in West-Vlaanderen zelden tegen, lijkt mij.
Niet dat ik al veel geprobeerd heb met onze Vinyl.
In Wales mocht hij wel mee op resto. Hij krult zich op in een bolletje onder tafel, dus je ziet 'm niet eens liggen.

Gepost door: pieterbie | 14-07-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.