23-07-15

Jobstudent.

Jobstudenten, het is er de tijd voor. Ze worden overal ingezet om de meest diverse taken uit te voeren. Sommigen doen het om ervaring op te doen, anderen om geld te verdienen en nog anderen doen het dik tegen hun goesting.

Ik heb hier ook een jobstudent ingeschakeld, één nog wel die het doet op volkomen vrijwillige basis, er komt geen geldgewin bij te pas, enkel de wil om te helpen of misschien zelfs zoals ze in het Engels zeggen hij heeft "the will to please".

Onze logee, Zeno, vraagt elke dag wel een paar keer, oma of peet "kan ik helpen ? ". Zo hebben we hem dus al op verschillende fronten ingezet. Hij heeft al worteltjes in julienne gesneden, afgedroogd, gestofzuigd. Van zo'n veelzijdige jobstudent kunnen de meesten maar dromen. Neen, we verhuren hem niet, want het moet voor hem ook ontspannend blijven.

Het zijn korte werkjes maar hij vindt het leuk en eerlijk gezegd wij ook.

 

jobstudent.jpg

Jobstudent in volle actie.

18:56 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (13)

Commentaren

een flinke kleinzoon, waar je terecht fier op bent Mieke..

en om jobstudent te worden, heeft hij nog een zee van tijd..

groeten

Gepost door: willy | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

Een schat is het!

Gepost door: bea | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

Da's handig, zo'n gratis jobstudent in huis.. maar ik denk dat ie sowieso toch wel een beloning krijgt.. de liefde van opa en oma om te beginnen.. en dat is meteen ook de belangrijkste hè! ;-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

Super hoor, ik zou ook wel zo'n flinke jobstudent kunnen gebruiken.

Gepost door: Edward McDunn | 23-07-15

Reageren op dit commentaar

schattig zo'n ventje, nee als het te lang gaat duren zijn ze het zo zat hé, wel lief dat hij het vraagt:-)

Gepost door: klaproos | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

Een mooie naam hé Zeno, de zoon van mijn vriendin heet ook zo.
En wat een mooie jongen is deze, of zou dat door je al even mooie foto komen? In elk geval heeft die een mooie inborst om jullie zo graag te willen helpen!

Gepost door: gerdaYD | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is 't leven zoet, als je stil en onbevangen alles voor elkander doet... (of zoiets...): dit schoot me als eerste te binnen bij dit logje. Het is maar zoals ze het geleerd worden - alhoewel het ook wel veel aan het karakter zal liggen. Ik vermoed ook wel dat hij iets als compensatie zal krijgen en zoals mizzD ook al zegt: zeker de liefde van oma en opa. Onvoorwaardelijk.
Groetjes,

Gepost door: lucretia | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

Wat een mooi blog-item, vandaag ! Af en toe zeg ik het hem wel eens, dat ik op zijn leeftijd al bij de boer tabak moest gaan naaien... En dan vraag ik wat hij zoal doet... O, dan schiet hij in het verweer met al zijn huishoudelijke klusjes die hij hier doet ! En ja, ik was fier als ik deze week op zijn kamer kwam: stof afgenomen, bureau opgeruimd,... Maar om buitenshuis -later- jobstudent te zijn ? "Ik denk niet dat ik dit zal doen" zegt hij dan... :-)

Gepost door: Trees | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

Fijn zo bij oma enop

Gepost door: merel | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

En opa moet het zijn

Gepost door: merel | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

Ik heb drie "job" studenten gehad die mijn tuin in orde hebben gebracht en allemaal gratis en voor niks. Oma we doen dat niet om iets te krijgen hoor, zeiden ze nog. Ik ben met twee van hen een paar dagen naar Luxemburg geweest, de oudste krijgt op zijn rekening wel iets gestort. Van zo'n kinderen smelt je hart hé!

Gepost door: magda | 24-07-15

Reageren op dit commentaar

handig zo'n jobstudent.

OT1: ga eens een reeks moeten maken van mezelf in al mijn bloemetjeshemden. Heb er wel een stuk of 10, dus zal een stevige reeks worden.

OT2: heb een beetje blogachterstand en je gaat een beetje geduld met mij moeten hebben: zit thuis met een longontsteking sinds afgelopen vrijdag, en dat valt niet mee. Naast de pijn en allerhande ongemakken ben ik heel snel moe en slaap ik veel. Bedankt voor je begrip alvast!

Gepost door: pieterbie | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

Een hele flinke kleinzoon :-)

Gepost door: Flavie | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.