26-07-15

De Gavers.

Vorige woensdag, mooie weersvoorspelling, we trokken richting Domein De Gavers te Harelbeke. We waren een beetje op het verkeerde been gezet, want op de website staat er ook reclame voor het zusterdomein in Oost-Vlaanderen met dezelfde naam.

We hadden gezien dat je er met pedalo's op de vijver kon, ook een veerboot waarmee je kon oversteken en eveneens een mini-golf. Echter niks van dit alles, we zaten dus op het verkeerde domein maar we hebben het niet aan ons hart laten komen.

1-Onlangs bijgewerkt98.jpg

Het eerste wat we zagen was de mooie molen aan het begin van de oprijlaan naar het domein toe. Het infocentrum van het domein werd pas na de middag geopend dus besloten we om eerst eens een stukje te gaan wandelen, Lewis met Zeno natuurlijk tot we op een bepaald moment een lange houten brug over moesten aan de ligweide. Lewis en water, het blijft een probleem dus was de oplossing dragen maar.

1-Onlangs bijgewerkt101.jpg

Moet zeggen, Lewis maakt handig gebruik van zijn fobieën en baasje heeft altijd medelijden met onze jongen.

6-Onlangs bijgewerkt99.jpg

We passeerden een grote vijver waar er zeillessen gegeven werden en ook kon kanogevaren worden. Maar vermits er niemand van ons ooit in kano gezeten had(buiten Zeno dan, die nog in kanoclub geweest was) opteerden we om die kelk aan ons te laten voorbijgaan.

Na onze broodjes te hebben opgegeten op een terrasje aan de vijver besloten we de volledige wandeling rond het domein te maken.

1-Onlangs bijgewerkt102.jpg

Zeno wist ons te vertellen dat wat je ziet op de bovenste foto links "een olifantenpad" wordt genoemd. Wat is dit dan zullen sommigen onder jullie denken. Wel het is in feite een verkort pad door de wandelaars zelf gemaakt waardoor je door het voortdurend stappen op de begroeiing een nieuw pad verkrijgt.

1-Onlangs bijgewerkt103.jpg

Toen terug eventjes verpoosd op leuk terras waar Zeno ons trakteerde op een verwenkoffie, Zeno en opa hadden er duidelijk zin in.

Toen we onze weg verderzetten kwamen we terug langs de vijver waar er ondertussen heel veel activiteit was.

1-Onlangs bijgewerkt104.jpg

Al hadden we verwachtingen die niet ingelost werden, we hadden toch een heerlijke dag gehad welke afgerond werd met ribbetjes en een portie friet op het terras thuis. Bij het slapen gaan vertelde Zeno dat hij zo'n leuke dag gehad had dus oma en opa ook heel tevreden.

Commentaren

Het mag dan het verkeerde domein zijn geweest, maar het is toch een geslaagde dag geworden hè? Je hebt er fraaie foto's van gemaakt, die van Zeno met Opa is heel leuk.

Gepost door: Edward McDunn | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

Toch ook mooi !
Een jobstudent die ook nog trakteert !? Mimi, toch, van 'gelukzak' gesproken...
Olifantenpad, weer bijgeleerd.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

als men hier in de streek over de Gavers spreekt, denk ik spontaan aan Geraardsbergen...

en daar beperk ik me ook aan een wandeling rond het domein, soms gecombineerd met een bezoek aan het stadscentrum en de "muur."...

en eigenlijk lijken het me vrij vergelijkbare domeinen en Zeno was toch ook tevreden

groeten

Gepost door: willy | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

het ziet er heel erg leuk uit, en ach, dan mag j e nóg een dagje weg, dat lijkt me superleuk zo samen:-)
olifantenpaadje hé. :-) weer wat geleerd, ik noem dat altijd koeienpaadje:-) koeien die achter elkaar aansjouwen naar de melkstal maken ook zo'n paadje :-)

Gepost door: klaproos | 26-07-15

Reageren op dit commentaar

Zo zie maar anders dan je voor ogen had maar toch ookgenieten

Gepost door: merel | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

Ben ooit, in 2007, ook eens met Axel op dat domein geweest.. voor een blogontmoeting ( een ontmoeting dus met enkele andere blogsters) en toen was ik dus bijna naar Geraardsbergen gereden, terwijl het Harelbeke moest zijn..! Gelukkig werd dat nog net op tijd rechtgezet.. maar vind het ook verwarrend hoor, dat twee domeinen dezelfde naam hebben..!
Ik vond dit trouwens ook een prachtig groengebied.. we hebben er toen ook heerlijk gewandeld. En het is heel groot hè.. want ik heb die molen alleen maar heel in de verte gezien! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

Je mag dan al op het verkeerde terrein gezeten hebben, wat je ervan aan mooie foto's meebracht is niet verkeerd, integendeel!
En weet je wat? Door onze tuin slingert ook een olifantspad hoewel ik die machtige dieren nog nooit heb opgemerkt *wink, big smile*

Gepost door: gerdaYD | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

Ziet er daar best wel nog mooi uit hoor :)

Gepost door: cuisine celine | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

Olifantenpaadjes... een Nederlander schreef een (foto)boek over, met het aantal meters dat je winst doet, door dat paadje te nemen. Ik leende het boek in de bib en Zeno boeide het ook.

Gepost door: Trees | 27-07-15

Reageren op dit commentaar

wat een geluk dat Vinyl geen schrik heeft van water.
Ik zie mij hem nog niet zo snel op de arm nemen met zijn 30+ kg.

Gepost door: pieterbie | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

Een hele fijne vakantiedag... super!

Gepost door: Flavie | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

Een olifantenpad, nog nooit van gehoord. Dus we kunnen van de kleinkinderen nog iets leren, hahaha! Verkeerd domein, maar zo te zien is het daar best meegevallen! Iedereen tevreden en dat is het voornaamste.

Gepost door: magda | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.