28-07-15

Met de trein.

Toen Zeno hier vorige week logeerde wou ik hem verrassen met een uitstapje met de trein naar een evenement waarvan ik wist dat ik er hem zeker een plezier zou kunnen meedoen.

1-Onlangs bijgewerkt112.jpg

Hij had geen idee waar we naartoe gingen maar dat was voor hem geen probleem, hij was vol verwachting en praatte de ganse weg voluit. Toen we op de dijk kwamen en hij de reclameborden zag staan zag ik hem glunderen. Het cartoonfestival in het teken van superhelden waarvan ik reclame gezien had bij Magda.

1-Onlangs bijgewerkt111.jpg

De muren waren beschilderd met stripfiguren en meestal ook vergezeld van diverse cartoons die de striphelden als thema hadden, niet altijd makkelijk te fotograferen vandaar dat ik er maar een paar genomen heb. Verder stonden er overal kijkkastjes waarin Lego-bouwwerkjes in tentoongesteld waren die hier ook betrekking hadden op de superhelden. (al dan niet super) Zeno staat hier heel geconcentreerd taferelen te bekijken waarin Homer Simpson en familie centraal staan.

1-Onlangs bijgewerkt110.jpg

Er waren tig ruimtes waarin telkens een ander thema aan bod kwam. Op een bepaald moment kreeg ik van Zeno het volgende aanbod nadat ik hem al verschillende malen had horen grinniken of luidop lachen en hij waarschijnlijk vond dat ik niet enthousiast genoeg was "oma, als je iets niet verstaat moet je het maar vragen he, ik heb al veel van die strips gelezen" tot daar eventjes oma met haar voetjes op de grond geplaatst, kwestie van nederig te blijven.

Knipogen

Na de afdeling(en) met "stripcartoons" te hebben doorlopen kwamen we aan het meer professionele werk op het gebied van cartoons. De jaarlijkse prijs voor cartoonisten en ook voor niet professionelen.

Daar waren ook veel thema's te zien :

1-Onlangs bijgewerkt106.jpg

De buitenlandse grootheden

1-Onlangs bijgewerkt107.jpg

Vlaamse politici

3-Onlangs bijgewerkt109.jpg

Misbruik in de kerk

1-Onlangs bijgewerkt108.jpg

De gecontesteerde zwarte zwaan in Brugge.

Na een heel prettige, "leerzame" namiddag kochten we ons op de terugweg nog een lekker ijsje (met cuberdonijs) voor Zeno (brrrrr) geef oma maar rhum met rozijnen (jammie) en trokken we voldaan terug naar huis met het spoor. (Helemaal op tijd dit keer)

 

 

Commentaren

Aha.. ja dat is echt iets voor die jonge mannen hè, die kennen dat spul allemaal. Maar voor volwassenen toch ook wel leuk denk ik, vooral die laatste cartoons (toch te gek eigenlijk dat er mensen zijn die die dingen zo serieus nemen..!).
Ik kreeg bij lucretia cuberdonsáús op het ijs.. ik was bang dat dat heel zoet zou zijn, maar dat viel eigenlijk wel reuze mee, best lekker die bosbessensmaak! Maar rum-zozijnen vind ik ook lekker.. of de echte malaga (ook met rozijnen) die ze vroeger in Dordt bij La Venezia verkochten.. kwijllll! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

Dat was een voltreffer Mieke, Zeno vind jou nu vast de liefste Oma van de hééééle wereld. Een leuk verslag met mooie foto's van een geslaagde dag.

Gepost door: Edward McDunn | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

Een mooie uitstap zo met zijn tweetjes . Ik had de reclame ook al bij Magda gezien alle geen reclame maar haar post daarover

Gepost door: merel | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

Fijn dat je een leuke namiddag hebt gehad. Het is echt iets voor kinderen die ene afdeling hé! Ik had het meer voor de cartoons . Maar toen ik er was ,was het veel te druk om mooie foto's te maken. En alle cartoons lezen is ook niet te doen .

Gepost door: magda | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

Van 't ene superdagje in 't andere, Mimi ! Ook voor jullie vakantie !
Mij had hij 't ook mogen uitleggen...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

wat gezellig die uitstapt,
hij boft maar met zo'n oma:-)
leuk hoor:-)

Gepost door: klaproos | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

Zozo, via deze weg moet ik het vernemen dat jullie zo'n geslaagde uitstap maakten... Helemaal op maat van onze tiener !

Gepost door: Trees | 29-07-15

Reageren op dit commentaar

Wow, wat een mooie reportage Mieke van een zo te zien heel leuke én interessante dag die jullie samen met jullie lieve Zeno doorbrachten! Bedankt om dit ook met ons te delen...

Gepost door: gerdaYD | 29-07-15

Reageren op dit commentaar

een leuke uitstap met Zeno...

zelf tracht ik jaarlijks het cartoonfestival te gaan bekijken, maar met al die wegenwerken rond Knokke is het er nog niet van gekomen...

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 29-07-15

Reageren op dit commentaar

jullie vertrokken uit het station van Brugge zo te zien. Ik passeer er elke werkdag :-)
Wat een zalige uitstap voor Zeno!
Zo'n dingen heb ik nooit moeten doen met mijn grootouders. Aan beide zijden waren mijn grootouders mensen die alleen buiten kwamen om boodschappen te doen. De grootmoeder, dan.
Op reis gaan deden ze niet, uitjes deden ze ook niet.
Wat een saaie grootouders had ik.
Bedankt ook voor je complimentjes voor Vinyl. Hij is idd een prachthond en wij zijn heel gelukkig met hem. En hij ook met ons, denk ik.
Maar Lewis ziet er ook een prachtdier uit, hoor, je moet eens wat meer foto's van hem publiceren.
Maar goed, ik begrijp als je je kleinkind op logement hebt, dat hij dan de hoofdrol speelt, natuurlijk. Ik ben nog niet aan kleinkinderen toe. Schoondochters zijn momenteel ook niet aan de orde, dus hopelijk houden mijn mormels een beetje rekening met de normale volgorde van zaken.

Gepost door: pieterbie | 29-07-15

Reageren op dit commentaar

Wat een leuke dag voor Zeno!

Gepost door: Flavie | 29-07-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.