26-08-15

De 1ste etappe.

Zoals gepland vertrokken we hier op een paar minuten na om 2 uur in de morgen. We waren eigenlijk redelijk fris en monter op dit ontiegelijk vroege uur. Voor het slapen gaan nog een beetje stressy omdat we niet zeker waren dat we alles meehadden maar dan toch vrij vlotjes op weg. Gelukkig geen regen, dat was al een opsteker en dan maar Marijke ingeschakeld om ons ter plaatse te brengen. Nadat we onze eindbestemming voor die eerste dag hadden ingegeven meldde ze ons dat we onze bestemming iets na 9uur in de voormiddag zouden bereiken. Wij wisten ook dat dit een utopie was en tegelijkertijd voor ons totaal geen must want we wilden ongeveer om de 2 uur een stop inlassen om onze benen te strekken en ook Lewis zijn pootjes.

De eerste stop echter was toch iets verder dan gepland omdat we ons tiptop voelden en Lewis prinsheerlijk lag te slapen in zijn mand. We zijn dus de eerste keer rond een uur of 6 gestopt en een sandwich die ik de avond ervoor had klaargemaakt op te eten vergezeld van koude koffiedrank. Lewis ook een bakje korrels voorgezet maar daar had hij minder zin in, water drinken dat was geen probleem en een wandelingetje met bijhorende plasjes evenmin. Dan maar weer op weg, we waren bijna in de helft, maar rond een uur of 7 begon het zandmannetje toch op te spelen en hebben we ons op een parking gezet teneinde eventjes de ogen te sluiten maar dat lukte niet zo goed zodat we na een 20-tal minuutjes toch opnieuw verder reden, op naar een parking met resto zodat we een potje koffie konden krijgen. We hadden gekozen om onze broodjes zelf mee te nemen omdat we weten dat hetgeen ze onderweg verkopen ten eerste vaak nogal klef is en ten tweede stukken van mensen kost, maar een koffietje moest kunnen. Ik aanschuiven in de coffee-shop terwijl mijn ventje tafeltje uitkoos met Lewis om te genieten van ons zwarte goud en ja goud was het, 2 kartonnen bekertjes koffie voor 6€. Ik schrok daar toch wel van, nadien zijn we slimmer geworden en hebben we koffie uit de automaat genomen die slechts 1,20€ per bekertje kost en zeker even lekker is.

Dan nog eventjes gestopt om te tanken en rond 11 uur waren we in de Auvergne, de streek van het vulkanisch gebergte. Heel mooi ook maar daar zijn we een paar jaar terug al eens geweest en dat was nu niet onze bestemming.

auvergne.png

auvergne2.jpg

auvergne 3.jpg

Nadat we hier eventjes verpoosd hadden terug op weg naar onze bestemming van die dag, Loubaresse gelegen in de Cantal. We hadden een hotelletje geboekt op ongeveer 800km van huis omdat we ook niet wisten hoe Lewis zich zou houden op zo'n lange rit. Maar hij deed het super goed, heeft gelukkig ook geen last van wagenziekte en we hadden een hondvriendelijk hotel gevonden op aanraden van vrienden.

garabit 4.jpg

Jammer genoeg viel het weer een beetje tegen, het was miezerig en konden we geen gebruik maken van het mooie terras om onze avondmaaltijd te gebruiken. Het uitzicht daarentegen van uit ons hotel was adembenemend, de befaamde viaduc van Garabit bevond zich op loopafstand van ons hotel. Dit kunstwerk werd door de wereldberoemde architect Eiffel ontworpen en je ziet ook direct de gemeenschappelijke kenmerken met de Eiffeltoren.

garabit.jpg

garabit 2.jpg

garabit3.jpg

garabit4.jpg

Morgen gaan we vanaf hier verder en begint het eigenlijke kamperen.

Commentaren

Een verslag met fraaie foto's hoor. Auvergne ziet er mooi uit, jammer dat het weer een beetje tegenviel.

Gepost door: Edward McDunn | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

Wat een fantastische start, Mimi !
Die koffie mag geen spelbreker zijn, duur hé... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

6 euro voor 2 koffie's en dan niet eens in een tas :-( Ze durven nogal te profiteren van vermoeide reizigers ;-)

Gepost door: bea | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

Alvast een mooi verslag van de eerste etappe!!

Gepost door: magda | 26-08-15

Reageren op dit commentaar

een interessant verslag van eerste etappe..

en die boogbrug is heel indrukwekkend...

prettige dag

Gepost door: willy | 27-08-15

Reageren op dit commentaar

Ja, daarom nemen wij altijd een thermosje koffie van thuis mee.. veel te duur langs die autoroutes. Hoewel ik gisteren gehoord heb dat je in Frankrijk in de auto niet meer mag eten en drinken! dat wordt dan wel héél vervelend.. die koffie houdt inderdaad ook je oogjes open.. en het is gewoon lekker! :-)
Mooie streek hè.. hopelijk trok het weer later nog bij!
Maarre.. een hotel?? waar is die mooie tent dan gebleven??
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-08-15

Reageren op dit commentaar

Oh, zie nu pas dat er onder die foto van de mooi verlichte brug nóg een zinnetje staat.. raadsel van de tent opgelost hehe.

Gepost door: mizzD | 27-08-15

Mooie sfeerfoto's

Gepost door: Flavie | 29-08-15

Reageren op dit commentaar

ah, juist, jullie gingen kamperen, was de oefensessies met de tent een beetje vergeten :-)
Leuke tussenstop daar!

Gepost door: pieterbie | 30-08-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.