27-08-15

Naar onze bestemming

Vooraleer ik jullie meeneem op onze tweede dag kan ik het niet nalaten om het dessert dat we de avond voordien geserveerd kregen hier te plaatsen. Voor de zoetebekjes onder jullie wordt het lipjes aflikken.

paddestoel.jpg

De tweede dag vertrokken we niet te vroeg want we hadden nog een 350km te gaan. Het weer was daar nog niet beter geworden, nog steeds miezerige regen maar we trokken ons daar niks van aan, er werd beterschap beloofd.

Al vlug passeerden we opnieuw een prachtig bouwwerk, het viaduct van Millau, heb hier foto's proberen door de voorruit van de auto te nemen en al bij al lijken ze toch nog geslaagd.

tarn1.png

tarn2.png

Het Viaduct van Millau (Frans: Viaduc de Millau) is een meervoudige tuiconstructie over de rivier de Tarn, in de gemeentes Millau en Creissels in het departement Aveyron in Frankrijk. Het viaduct, op 14 december 2004 geopend door de toenmalige president Jacques Chirac, is de hoogste brug ter wereld (in constructiehoogte).

Het viaduct draagt de autosnelweg A75/E11 (La Méridienne). De weg verbindt Clermont-Ferrand in het noorden met Béziers en Montpellier in het zuiden. Vóór de aanleg van het viaduct moest al het verkeer van Parijs naar Perpignan door Millau heen, of een omweg nemen naar het oosten via Lyon, 912 of 850 km (autosnelwegen A6 en A7) of naar het westen via de A20

Bron : Wikipedia.

Een 100-tal km voor onze bestemming zijn we autostrade afgereden teneinde te kunnen tanken want het volgende tankstation op de autostrade was iets te ver weg om comfortabel verder te rijden. Naast het tankstation was een supermarkt gevestigd waar ik zo'n driehoekige broodjes met ham en kaas ging halen en iets om te drinken voor ons laatste stukje. Je zag zowel aan de prijs van de benzine als aan die van de mondvoorraad dat je de autostrade verlaten had. Ondertussen zagen we de meter van de temperatuur gestaag omhoog gaan. Gelukkig maar stel je voor dat je de gans tijd de meteo in de gaten gehouden hebt en er op het laatste moment slecht weer aankomt.

Maar nee hoor, rond 13 uur kwamen we op onze camping aan waar we meteen een mooi stukje grond toegewezen kregen

camping1.png

Een plekje 's morgens in de zon en in de namiddag lekker in de schaduw.

camping2.png

Anderhalf uur later stond onze tent op, was ons bedje gespreid en konden we al genieten van een fris drankje voor onze tent.

camping3.png

 

Commentaren

Eigenlijk is het best voorspoedig gegaan, fijn hoor. Ik heb niet alleen mijn lippen afgelikt, maar ook mijn vingers hoor.

Gepost door: Edward McDunn | 27-08-15

Reageren op dit commentaar

Hey.. dat viaduct had ik van de week ook op m'n blog.. toevallig hoor!
Ik weet wel dat jullie naar een prachtige streek afgereisd zijn, als ik me een béétje indenk wáár je precies geweest bent. Maar in het zuiden van Frankrijk kun je de plank al bijna niet misslaan hè.. het is er overál zo mooi!

Die driehoekige boterhammen noemen wíj dus gewoon 'sandwiches'.. zoals ook in Engeland waar ze 'uitgevonden' zijn haha.. dat jullie zachte broodjes zo noemen vind ik altijd érg vreemd! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-08-15

Reageren op dit commentaar

ik ben een zoetebek dus ja dat is lipjes aflikken

Gepost door: merel | 27-08-15

Reageren op dit commentaar

Met zovééééél chocola..., Mimi, mmm... !
Wahw..., spannend ! Ziet 'm zitten 'prinsheerlijk' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 27-08-15

Reageren op dit commentaar

van het viaduct van Millau wist je nog mooie foto's te maken Mieke..

en jullie hebben zich daar mooi geïnstalleerd...

ik ben benieuwd of je goed geslapen hebt in de tent..

prettige dag

Gepost door: willy | 28-08-15

Reageren op dit commentaar

Inderdaad geslaagde foto's!

Gepost door: Flavie | 29-08-15

Reageren op dit commentaar

en de heenreis is dus alvast geslaagd te noemen.
ben er nog nooit over gereden over de beruchte viaduc.
Wel al veel over gelezen en een documentaire er over gezien.

Gepost door: pieterbie | 30-08-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.