31-08-15

Paarden en nog eens paarden.

1-vakantie Frankrijk 2015.jpg

Elke dag maakten wij steevast wandeling 's morgens met Lewis langs een weide waar paarden stonden te "keuvelen".

paarden2.png

Hij keek er altijd naar uit om de wandeling te maken en kon nooit vlug genoeg bij de paarden zijn, maar die hoefden slechts hun hoofd te draaien en weg was hij, als een pijl uit de boog. Mijn stoere held.

 

19:25 Gepost in Blog, natuur, Reizen | Permalink | Commentaren (9)

30-08-15

Vorige nacht

Deze morgen rond 5 uur hoorden we een doordringend lawaai en toen we gingen kijken zagen we een immens onweer aankomen, we vreesden voor een windhoos, het leek precies het geluid van een naderende trein.

onweer.jpg

Enkele seconden later vielen er hagelbollen ter grootte van 3 cm diameter

hagel1.jpg

Gans de omgeving was bedekt met een wit bobbelveld. Anderhalf uur van bliksem en donder werd ons deel maar als we de berichten zien dan zijn we er nog goed van afgekomen.

Toen we vandaag gingen wandelen zagen we een eikeltapijt, de bomen werd vannacht geplunderd en al de mooie eikels lagen weken te vroeg op de grond, mar wie weet wat er ons vannacht nog te wachten staat, de weerberichten zien er in elk geval niet gunstig uit.

eikels2.JPG

Fingers crossed!!!

19:46 Gepost in Blog, Wetenschap | Permalink | Commentaren (10)

29-08-15

Tussendoortje met een Begin.

Gisteren waren er hier op de grote steenweg vlakbij opnames voor een nieuwe Vlaamse film. De crew had toestemming gekregen om het provinciehuis als uitvalsbasis te gebruiken. Iedereen liep hier de ganse dag in en uit, cameramensen, scriptgirls, schmink, catering , kostumering en uiteraard ook de acteurs.

In de late namiddag zat er een acteur gezellig te babbelen op mijn tuinmuurtje en toen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij met mij op de foto wou. Hij heeft geen moment geaarzeld, was uiterst sympathiek, maakte nog wat grapjes en ik natuurlijk heel blij.

peter 2.jpg

Mochten jullie hem niet herkennen met zijn baardgroei, er zit een hint in de titel.