30-09-15

Eerste wasbeurt.

Deze namiddag is Lewis voor de allereerste keer gewassen. Dit is geen uitzondering, ruwharige rassen mogen eigenlijk niet vaak gewassen worden. 1 x per jaar is ruim voldoende, als ze te vaak gewassen worden vermindert de kwaliteit van hun vacht. Vermits Lewis ook geen afval van de keuken krijgt om te eten ruikt hij sowieso niet naar "hond".

Tot mijn verwondering was hij zelfs niet vuil, het water in de douche bij de trimster was totaal niet vuil. Volgens haar komt dit omdat vuil die eventueel in zijn vacht zit er gewoon uitvalt.

Nu is hij wel ongelooflijk zacht en schattig.

1-Onlangs bijgewerkt129.jpg

1-Onlangs bijgewerkt130.jpg

17:47 Gepost in Blog, Lewis | Permalink | Commentaren (9)

29-09-15

Japanse noedelsoep.

Heb mij 2 weken terug een proefpakket besteld bij Hello Fresh. Voor degenen die het niet kennen Hello Fresh is een bedrijf die elke week maaltijden aan huis bezorgd. Die maaltijden moet je echter nog zelf klaarmaken, zij zorgen voor de ingrediënten, de groenten, aardappelen, vis, vlees, kruiden, sauzen kortom bijna alles wat je nodig hebt om te koken zonder boodschappen te doen.

Je kan bovendien kiezen tussen een Original box met meer speciale gerechten of voor de Family box met de meer dagelijkse kost. Dan kan je ook nog kiezen volgens het aantal personen waar je voor kookt en of je voor 3 of voor 5 maaltijden per week gaat.

Vermits het een proefpakket was heb ik voor de Original box gekozen met 3 maaltijden voor 2 personen. Voor elke dag zit er ook nog een receptfiche bij met duidelijke uitleg en ook de tijd dat je ervoor nodig hebt. Hier zitten ze er wel een beetje naast maar de ingrediënten zijn supervers, meer dan voldoende voor het aantal personen dat je bestelt en de uitleg is zeer goed.

1-Onlangs bijgewerkt126.jpg

Mijn eerste probeersel was zondag "Japanse noedelsoep" met pikante kippenreepjes. Heel erg lekker, totaal niet moeilijk om te bereiden en hier stond op half uurtje wat ook wel zo was. Geen boodschappen en geen ingrediënten waarvan je er te veel van moest kopen in de supermarkt. Dit was al een schot in de roos.

1-Onlangs bijgewerkt127.jpg

Het ziet er toch overheerlijk uit, of niet ?

28-09-15

De Nada.

De Nada, de naam van een nieuw project van de zanger/componist Daan Stuyven en fotograaf Peter De bruyne. Een tocht door een bar, verlaten streek in Spanje ergens tussen Zaragozza en Barcelona, waar naast desolate landschappen, verlaten gebouwen een hoofdrol spelen.

Voor beiden is het de bedoeling uit het niets, (de nada) iets te creëren, wat mooi is, aansluit bij de wat ze zien en vooral iets totaal nieuw, wat ze nog nooit gemaakt hebben. Ze verstaan elkaar zonder veel woorden en daardoor is het mogelijk om hun creativiteit nog beter in intenser te uiten.

Vaak is het vechten om de beelden/akkoorden in hun hoofd om te zetten in foto's/muziek. Deze zoektocht wordt door een cineaste in een mooie documentaire gegoten. Deze documentaire wordt komende zondag op Canvas uitgezonden.

Het was ook met een wedstrijd van Canvas dat ik 2 tickets gewonnen had om de avant-première bij te wonen op groot scherm in het Concertgebouw in Brugge.

1-Onlangs bijgewerkt124.jpg

 

Had één van de loopvriendinnen die ook een Daan-fan is uitgenodigd om mee te gaan en genoten hebben we. Al voor de voorstelling zagen we dat Daan ook aanwezig was, Ilse had dan ook heel vlug bij het binnenkomen een foto met hem versierd. Maar na de voorstelling was er nog een zeer verzorgde receptie en daar heb ik mijn slag geslagen en met Daan selfie gemaakt.

1-Onlangs bijgewerkt125.jpg

Voor de liefhebbers zeker kijken aanstaande zondag naar de documentaire en begin volgend jaar gaat Daan dan op tournee met zijn nieuwe album.