04-10-15

Werelddierendag.

Het is natuurlijk nodig dat er aandacht besteed wordt aan deze dag maar voor een echte dierenvriend is het elke dag dierendag.

Maar op een dag als deze wil ik toch nog eens het flyballen onder de aandacht brengen. Lewis en ik zijn een paar maanden terug gestart bij de flyballclub "K-otic flyers". Omdat hij heel graag met een balletje speelde en ik gezien had op een uithangbord aan het terrein van de club dat dit een paradijs was voor balgekke honden zijn we er op een zaterdag samen heen getrokken.

Alles wordt heel rustig opgebouwd, balletje opgooien en vangen, balletje terugbrengen, 1 hindernis nemen, een tweede enz.

flyball.jpg

Eerst wordt er gelopen in een afgesloten baan, totdat ze doorhebben dat ze zowel in het heen als bij het terugkeren over de hindernissen moeten springen.

Ondertussen gaat dit al heel vlotjes, Lewis is altijd dolenthousiast als we daar toekomen. Hij staat vaak te trillen van de zenuwen tot het zijn beurt is. Alles wat hij geleerd heeft begint hij zonder aarzelen uit te voeren. Het is voor zo'n dier niet eenvoudig om alle bevelen te onthouden en ook correct uit te voeren.

flyball 1.jpg

Gisteren werd ons na de training meegedeeld dat Lewis mag opschuiven naar de volgende reeks omdat hij zo goed zijn best doet. Ikke natuurlijk super fier om mijn flinke sportieve vriend.

https://youtu.be/1XTbjVYlrJ0

Hierboven filmpje op YouTube voor de lezers die wel eens willen zien hoe het er op zo'n wedstrijd aan toegaat. Pure adrenaline.

Commentaren

Een leuk filmpje hoor, dat doen de honden razendsnel hè? Je mag best trots op Lewis zijn, gefeliciteerd!

Gepost door: Edward McDunn | 04-10-15

Reageren op dit commentaar

Mijn zoon was ooit lid van Happy Dog in Oostende. Maar hij stopte na het eerste jaar, zijn persoonlijke visie over zijn hond strookte niet altijd met de visie die sommige clubbestuurders en leden er op na houden.
Toen ik vanmorgen op 't strand was met onze Vinyl dacht ik: dit is pas echt een Happy Dog. Als je ziet hoe hij zich op zijn bal stort, in het zand rolt, in zee gaat zwemmen...
Vinyl is ook een bal-hond, dus zoiets zou hem misschien wel liggen. Had hier nog niet van gehoord. Proficiat dat Lewis mag doorschuiven, altijd leuk om je hondje te zien vooruit gaan.

Gepost door: pieterbie | 04-10-15

Reageren op dit commentaar

Met jullie liefde bereikt Lewis veel, Mimi, héél veel.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-10-15

Reageren op dit commentaar

dat kan ik me best voorstellen Mieke...

wel verrassend hoe snel dit er aan toe gaat.

fijne zondagavond

Gepost door: willy | 04-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik had er nog nooit van gehoord. Een balgekke hond zal dit zeker leuk vinden . Maar in dit filmpje is het wel erg prestatie gebonden merk ik. Of dit nu nog echt leuk is voor een hond betwijfel ik.

Gepost door: magda | 04-10-15

Reageren op dit commentaar

We moeten eens komen supporteren voor Lewis !

Gepost door: Trees | 04-10-15

Reageren op dit commentaar

Hartstikke leuk voor honden met energie te veel.. kunnen ze lekker kwijt zo! En de mensen maken er een wedstrijdje van hehe.. die honden doen gewoon hun ding en interesseert het niet of ze sneller zijn dan hun buurman hè haha!
Lewis zal het vast enorm naar z'n zin hebben als ie het spelletje zo goed door heeft!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-10-15

Reageren op dit commentaar

Proficiat voor je lieve schat! Proficiat ook voor de baasjes die door de goede zorgen een fantastisch hondje hebben gemaakt!

Gepost door: gerdaYD | 06-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.