09-10-15

Bij de oogarts.

Het was jaren geleden om niet te zeggen 10 jaar dat we nog een afspraak bij de oogarts gemaakt hadden. Aangepast glazen om te lezen werden door de optieker nagezien en dus was al die rompslomp niet aan ons besteed. Tot mijn man last ondervond bij het autorijden en vooral dan als het donker is, had hij opgemerkt toen we op reis waren, lang in de auto zitten, intensief naar de weg staren en minder goed zien, factoren die niet echt de veiligheid waarborgen.

Dan maar geopteerd om eens langs de oogarts te passeren, want die optieker hoe goed hij ook zijn best deed was toch geen specialist.

Zo gezegd, zo gedaan, met in het achterhoofd de zekerheid dat er maanden zou moeten gewacht worden vooraleer een afspraak te kunnen vastleggen, ging ik een week of twee terug op een zondagmorgen gaan surfen op het internet om een oogarts in de buurt te vinden en die dan de maandag te contacteren. Groot was mijn verbazing dat ik deze afspraak zelfs online kon maken, niet lang hoefde te wachten en dat die arts ook nog eens slechts op een 4 tal km van onze deur praktijk hield.

ogen3.jpg

Deze voormiddag mochten we ons aanmelden, en niet enkel het maken van de afspraak ging vlotjes, ook de wachttijd viel uitzonderlijk goed mee. Vooronderzoekjes werden direct gemaakt door de receptioniste/verpleegkundige, wat ontzettend veel tijd spaarde en toen was het tijd om bij de oogarts zelf binnen te gaan. Vriendelijke, jonge dame, ook nog eens mooi om naar te kijken(leuk voor mijn man Knipogen) en vooral iemand die wist waarover ze sprak. Vlot werd alles afgehandeld, waar is de tijd dat we een loodzware bril op de neus kregen die dan ook nog eens constant van glazen werd gewisseld met de eentonige vraag " beter deze of deze" of " beter deze" op de duur werd je daar helemaal tureluut van.

ogen.jpg

Nu hoef je enkel nog door een soort bril te kijken en de oogarts geeft via de pc in welke glazen je moet checken, je kan teruggaan en weer vooruit en op die manier ontspannen de juiste keuze maken.

 

ogen2.jpg

De computerschermen en apparatuur die bijna allemaal draait via gespecialiseerde software, het lijkt wel iets voor een SF-Film maar het is gewoon de vooruitgang , men staat daar zelden bij stil maar de evolutie die alles in razendsnel tempo doormaakt is toch wel spectaculair.

Commentaren

Bijzonder prettig dat alles zo vlot verliep hoor. Ook daar gaan de ontwikkelingen in snel tempo.

Gepost door: Edward McDunn | 09-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook zo'n vlotte oogarts. Haar praktijk was zo druk met lange wachttijden dat er nu een tweede ook vrouwelijke oogarts is bijgekomen. Ik ben een kandidaat glaucoom en twee maal per jaar ga ik op controle. De verpleegster doet de vòòr controle en de arts doet de rest. Hoogstens drie kwartier later sta je weer buiten. Bij problemen neemt ze je ergens tussen andere patiënten. Kon het maar overal zo gaan als je bij een dokter moet zijn.

Gepost door: magda | 09-10-15

Reageren op dit commentaar

onlangs keek zo een jonge vrouwelijke arts ,me ook eens diep in de ogen...

maar door die druppeltjes om de pupilen wijder te maken, zag ik geen steek

fijne avond Mieke

Gepost door: willy | 09-10-15

Reageren op dit commentaar

Hier gaat het ook redelijk vlot om een afspraak bij de oogarts te bekomen....al is het nu ook al een jaar of zes geleden dat ik er was.
Bij de opticien gaat het ook nog op de oude manier: beter zo of beter zo :-) De oogarts heeft gelukkig heel wat modernere snufjes om de ogen te testen.

Gepost door: bea | 09-10-15

Reageren op dit commentaar

Het is volgens mij in NL nog steeds niet zo eenvoudig om snel bij een oogarts terecht te komen.. en dan ook nog voor wat meer ernstiger oogproblemen. Voor een bril ben je toch eerder op de opticien aangewezen hier.
Maar dat de ontwikkelingen in de gezondheidssector met rasse sprongen gaan, ja, dat is wel waar.. straks worden we meer door een robot geopereerd dan door de chirurg zelf..!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik ga tweejaarlijks naar de oogarts, Mimi, omdat zij dokter is en 'meer' ziet. Voor glazen heb ik het volste vertrouwen in mijn opticien (bij jou om de hoek). Daar hebben ze (op afspraak) méér tijd.
En... is 't opgelost ?
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 09-10-15

Reageren op dit commentaar

zie ik wel zitten, knappe assistente en minder rompslomp.

Gepost door: pieterbie | 10-10-15

Reageren op dit commentaar

Hopelijk heeft dat onderzoek jullie vooruit geholpen en zijn er inderdaad aangepaste glazen gevonden zodat dat staren in het donker tot het verleden behoort Mieke!
Bedankt voor het duimen, het heeft geholpen! En maak er een mooi weekend van hé...

Gepost door: gerdaYD | 10-10-15

Reageren op dit commentaar

Alles was ok met de ogen, eventjes gevreesd voor problemen met het netvlies van het linkeroog maar de scan bracht duidelijkheid. Het linkeroog is gewoon wat trager, oef.

Gepost door: Mieke | 10-10-15

Reageren op dit commentaar

op het Zand ? ik ga daar ook
Renier ?
familiezaak
hééééééle goeie oogartsen

Gepost door: dini | 12-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.