14-10-15

Gratis.

Een paar keer per week word ik wel iets

gratis.jpg

aangeboden. Ik vermoed dat elk van jullie dit ook overkomt.

Zoals deze morgen weer , gratis I pad als ik een jaarabonnement op een krant nam.  Ik wil die I pad wel maar ik hoef dat abonnement niet. 2 Maanden gratis van een magazine + een espressomachine of een tablet, ook als ik hier een jaarabonnement op dat magazine neem.

gratis2.jpg

Als ik 2 broeken koop krijg ik er een derde gratis bovenop, maar ik hoef slechts 1 broek waarom krijg ik die dan niet gratis ?

gratis1.jpg

De uitleg hieromtrent is natuurlijk heel eenvoudig, gratis bestaat niet want

gratis3.jpg

Al die zogezegde gratis toestanden zijn enkel marketing trucs, waar de bewuste consument niet meer mag inlopen, maar dat is natuurlijk niet uitgesloten. De enige keer dat die dingen gratis zijn is als je zelf al van plan was om je iets aan te schaffen en je dit nu opeens kan doen met een extraatje en dan nog. Zeker de kleine lettertjes lezen.

18:14 Gepost in Blog, Winkelen | Permalink | Commentaren (10)

Commentaren

Ik heb altijd meteen het gevoel dat ik wordt belazerd, en dat is dan ook zo. Ze doen echt niets, zonder de bedoeling er beter van te worden hoor.

Gepost door: Edward McDunn | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik heb heel veel 'geschrapt', Mimi, en krijg nu bijlange niet meer zoveel 'gratis'...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

Voor gratis betalen we uiteindelijk ook op de een of andere manier

Gepost door: Merel | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik laat me niet meer belazeren met zo'n truken. Ik koop wat ik nodig heb en is er toevallig vermindering dan heb ik geluk. Ik kijk ook als er solden zijn en wacht tot halverwege de soldenperiode. Dan zijn er koopjes te doen. Maar ook dan is het opletten want er zijn handelaars die eerst de prijs omhoog drijven en dan zogenaamd 20% afslaan . Verleden jaar meegemaakt met een paar schoenen: De maand ervoor stonden ze aan een bepaalde prijs. Ik kocht ze omdat de prijs redelijk was en ik in de solden dikwijls mijn maat niet meer vind. Toen het solden was stonden diezelfde schoenen aan de zogenaamde echte prijs 20 euro duurder en was de soldenprijs de prijs die ik de maand ervoor betaald had!!

Gepost door: magda | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

dat heb je goed gezien.
Ik word natuurlijk ook overstelpt met dezelfde rommel.

Gepost door: pieterbie | 15-10-15

Reageren op dit commentaar

Mailtjes of reclameblaadjes met 'gratis' aanbiedingen vliegen hier meteen in de prullenbak, zo wijs ben ik ondertussen wel :-)

Gepost door: bea | 15-10-15

Reageren op dit commentaar

Soms betaal je het meest voor dingen die gratis zijn (Albert Einstein).
... en zo is dat ook met al die zogenaamde aanbiedingen, je wordt als je toehapt met iets opgescheept wat je misschien helemaal niet wil hé Mieke? Dat heb je goed gezien!

Gepost door: gerdaYD | 15-10-15

Reageren op dit commentaar

Nooit de kleine lettertjes vergeten te lezen, dat heb ik intussen ook al geleerd.
2 + 1 gratis; ik heb het ooit eens gevraagd in een winkel of ik alleen het gratis exemplaar kon krijgen omdat ik de andere twee niet hoefde, maar ze konden er niet mee lachen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 15-10-15

Reageren op dit commentaar

Het is ongelooflijk hoeveel trucs ze uithalen om te kunnen verkopen... soms durf ik er ook wel eens intrappen... maar deze tijd is voorbij... enkel kopen wat ik echt nodig heb.

Gepost door: Flavie | 24-10-15

Reageren op dit commentaar

Goed gezien.. de enige die aan dit soort 'kadootjes' verdienen zijn die bedrijven zelf.

Gepost door: mizzD | 27-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.