15-11-15

Hopeloos.

Wekelijkse boodschappen, niet mijn favoriete tijdverdrijf. Zoveel tijdverlies, zoveel handelingen, inde kar, uit de kar, op de band, in de kar, uit de kar, in de tassen, uit de tassen, in de kast of op de plank oef. Maar die boodschappen dan ook nog eens alleen doen, soms een nachtmerrie. Alleen al als je als vrouw een bak bier moet meebrengen.

bier.jpg

Die dingen staan meestal gestapeld tot een stuk boven je hoofd, ik ben zeker niet groot maar toch ook niet super klein, als je al met je hand aan die bovenste bak kan dan wordt het nog een hele kunst om die bak ook effectief naar beneden te krijgen. Die dingen zijn tegenwoordig zo gemaakt dat ze in elkaar passen als Lego-blokken met als gevolg dat je die bak eigenlijk in zijn geheel moet omhoog tillen, dus niet kantelen. Probeer eens iets omhoog te tillen vertrekkende met je handen al volledig uitgestrekt, .....onmogelijk.

Zo heb ik afgelopen vrijdag ook weer moeten ondervinden, de rayon dan maar afgespeurd naar iemand van het personeel, niemand te zien natuurlijk

bier2.jpg

Ook die hierboven niet, maar kwam daar, toen ik nog eens probeerde, een vriendelijke mevrouw van de andere kant met haar kar aangespurt, een kop groter dan mezelf en vriendelijk aanbiedend of ze mij kon helpen en wij tweeën(onderschat nooit een "groep" vrouwen) hebben dat klusje in no-time toch maar geklaard.

Mijn voorstel aan de warenhuizen of supermarkten, stapel die bakken aub niet meer zo hoog of plaats daar eventueel constant een verkoper of aanvuller naast zodat we die bakken ook effectief kunnen meenemen.

Commentaren

Is ook wel vaak met andere artikelen ook.. heb eens héél ongemakkelijk geprobeerd een pakje zalmfilet uit zo'n hoge vrieskast te halen.. het schap was bijna leeg, alleen helemaal achteraan lagen nog een paar pakjes. Niet te doen..!!
En dan ben ik zelf nog niet eens zó kort ( en ken kortere vrouwen hehe).. en kan ik best wel even ergens opklimmen als het moet. Maar dié keer heb ik toch een medeklant even gevraagd of ie het voor me wilde pakken.. die man was volgens mij rúim boven de 2 meter lang hahaha!
Bij het bier staan hier vaak lege kratjes erbij die ondersteboven als opstapje kunnen dienen. Ik heb weleens een keertje zo'n kratje gepakt voor iets anders in die zaak ook.. keken er wel mensen raar dat ik met die lege krat door de zaak liep, maar kan mij het schelen.. het personeel van de winkel zie je inderdaad alleen maar als je ze niét nodig hebt hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-11-15

Reageren op dit commentaar

Het zou inderdaad beter zijn, om niet zulke hoge stapels te maken, en een beetje behulpzamer personeel, zou ook wel fijn zijn.

Gepost door: Edward McDunn | 15-11-15

Reageren op dit commentaar

Gisteren heb ik mij ook moeten behelpen met een trapje dat (gelukkig) in de rayon stond. En ik ben ook geen hottentotje ;-)

Gepost door: bea | 15-11-15

Reageren op dit commentaar

Gelukkig hoef ik ze niet meer op de band te leggen ik scan alles

Gepost door: Merel | 15-11-15

Reageren op dit commentaar

ik hoop maar dat ze dit gelezen hebben Mieke..

en er rekening mee houden.

prettige avond

Gepost door: willy | 15-11-15

Reageren op dit commentaar

't Is (bijna) overal moeilijk, Mimi ! Gelukkig scan ik, zodanig dat ik enkele van jouw handelingen oversla.
Toch 'santé' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-11-15

Reageren op dit commentaar

heel goede vraag die je hier stelt.
't is inderdaad soms triestig gesteld wanneer je hulp nodig hebt in een supermarkt. Zo moest ik lang wachten onlangs in de Colruyt omdat de stock van iets in het rek weeral uitgeput was en dat je een ladder nodig had om aan de reserve gans boven te geraken.
Erg vind ik zoiets, als ze zo verder doen gaan ze mij als klant verliezen.

Gepost door: pieterbie | 16-11-15

Reageren op dit commentaar

Ik weet niet of die op je foto er wel weg mee zou weten, het lijkt me een eerder tenger ventje hihi.
Maar je hebt gelijk hoor, die bakken zijn op zichzelf al immens zwaar en als je die nog eens van een stapel af moet tillen is het al helemaal niet te doen!
Fijne nieuwe week meid...

Gepost door: gerdaYD | 16-11-15

Reageren op dit commentaar

Dat tenger ventje is Philippe Geubels hé Gerda, die heeft daar toch lang gewerkt.....als dat een referentie is weet ik natuurlijk niet

Gepost door: Mieke | 16-11-15

Daarnet heb ik mij nog moeten rekken zo groot mogelijk om een doos muesli te kunnen nemen... moet dat nu echt zo hoog staan???

Gepost door: Flavie | 18-11-15

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat we dat allemaal meemaken in een warenhuis. Ofwel moet je iets hebben dat helemaal onderaan staat en waar je niet oplet ofwel helemaal bovenaan waar je niet aan kunt. Ze kunnen niet alles op ooghoogte zetten, maar vervelend is het wel . Gelukkig heb ik eht probleem niet van bakken bier ,ik koop die alleen in kleine hoeveelheden.

Gepost door: magda | 19-11-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.