04-12-15

Koffie-troubles.

Zowel mijn ventje als ikzelf zijn fervente koffiedrinkers. Waar we 's morgens bij het ontbijt de koffie uit de koffiezet verkiezen

 

koffiezet.jpg

evolueren wij door de dag naar een pittiger kopje. Jaren zijn wij tevreden geweest met onze Senseo

 

senseo.jpg

en diverse smaken tot wij in aanraking kwamen met het summum onder de koffies, de heerlijke

nespresso.jpg

Nespresso "dubbeldekker" (2 kopjes op hetzelfde moment)zijnde, espresso's, lungo's, latte macchiato, cappuccino variërend in sterkte en smaken. Meer kan een mens niet wensen, waarom zou Georges Clooney de gevleugelde woorden "what else" anders uitspreken.

Jammer genoeg na 4 jaar begint ons machine kuren te krijgen, hij lekt en niet zo'n klein beetje. Elke dag ligt er weer een plas water onder onze troostbrenger. We zijn nog aan het twijfelen, zullen we hem nog ter reparatie binnen brengen (waarschijnlijk verloren kost en moeite) of zullen we hem naar het containerpark brengen en een nieuwer en jonger model in huis halen ? Zolang het maar de koffiemachine is die vervangen wordt kan ik er nog mee leven.

 

15:51 Gepost in Blog, Eten, Shopping | Permalink | Commentaren (10)

Commentaren

Tja, "Nespresso what els" toch? Laten repareren is vaak hartstikke duur, voor wat geld meer heb je een nieuwe.

Gepost door: Edward McDunn | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

ik zou maar een heerlijk nieuw model kiezen :-) koffie.... geen dag zonder beginnen hoor :-)

xxx

Gepost door: klaproos | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

aan Georges Clooney zou ik het wel niet vragen...

zelf hou ik het op een senseo

groeten

Gepost door: willy | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

Veel te sterk voor mij.Ik hou het maar op mijn senseo met koffie van "Koffiekan" (maagvriendelijke koffie ).

Gepost door: magda | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

Goh..., Mimi... Zoals dat machientje bij jullie gebruikt wordt, denk ik dat het zijn diensten bewezen heeft. 'k Weet niet of daar nog veel aan te herstellen valt...
Sinterklaas loopt nog over de daken..., de kerstboom lonkt...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

Zelf zet ik koffie nog lekker ouderwets met de hand: een paar keer heet water op dat heerlijk goedje gieten en klaar is kees... of beter gezegd: klaar is het bakje troost hihi.
Maar ieder diertje zijn pleziertje, dus ik begrijp heel goed dat jullie een sterk kopje verkiezen. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan maar heel misschien vindt je straks zo'n fijn machientje in je schoentje, wie weet?

Gepost door: gerdaYD | 05-12-15

Reageren op dit commentaar

Ik drink geen koffie, dus ik gebruik ook zo geen machientjes :D

Gepost door: cuisine celine | 05-12-15

Reageren op dit commentaar

Oh wij drinken altijd espresso uit een espressoapparaatje (van DeLonghi.. niet zo'n hele dure hoor.. ik ga echt geen honderden euro's uitgeven voor een espressomachine)).. met (losse) Lavazza espressokoffie erin. Die cupjes zijn heel goed, maar het lijkt me zoveel nodeloze milieuvervuiling eigenlijk. En een espresso van losse koffie kun je zo sterk maken als je zelf wilt hè. Wij zijn heel tevreden met onze koffie. Maar als vriendlief uit z'n werk komt 's middags drinken we nog gewoon doorloopkoffie.. ook wel goed sterk gezet, want slappe koffie heb ik een broertje dood aan.. ben van huis uit goeie koffie gewend, geen slappe bak.. en ik lust er ook absoluut geen melk of slagroom oid in.. brrrr.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-12-15

Reageren op dit commentaar

Hier 't zelfde. Enkele jaren terug, toen mijn vertrouwde perculator stuk was ging ik een heel goede nieuwe perculator kopen en een Nespresso machine. Geen dubbeldekker omdat ik op dat ogenblik de enige drinker in huis was. Mijn vrouw drinkt geen koffie, de jongens zijn daar intussen mee begonnen.
Maar ik zou nu niet meer zonder mijn perculator en ook niet zonder mijn nespresso kunnen. Dat doe mij er aan denken: moet capsules bestellen.

Gepost door: pieterbie | 06-12-15

Reageren op dit commentaar

Met de komende solden in januari kunnen jullie misschien een koopje doen...

Gepost door: Flavie | 06-12-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.