14-12-15

Toekomst.

Vandaag eens geen foto's van eten en drinken, kinderen en kleinkinderen, toneelvoorstellingen of concerten. Neen vandaag een logje over iets wat me bijzonder bezighoudt.

toekomst.jpg

Het is geen pretje om de dagelijkse nieuwsberichten te volgen, premier Michel zegt dat we moeten leren leven met

toekomst 3.jpg

Alsof dat nog niet genoeg is worden we dagelijks overspoeld door de mededelingen over de slechte toestand van ons klimaat met name

toekomst2.jpg

De Belgische deskundige, dhr Delbeke, die voor ons de klimaatonderhandelingen heeft gevoerd wist ons gisteren nogmaals eens te zeggen dat onze ecologische voetafdruk veel te groot is, dat we met zijn allen onze auto meer moeten laten staan. Ja en dan, rekenen op het openbaar vervoer moeten we ook niet, want de treinen rijden niet en als ze rijden komen ze niet op tijd. De tijd is voorbij dat de mensen in de fabriek werkten om de hoek of op de familieboerderij. Verder wist hij ook nog te zeggen dat we veel minder vlees moesten eten want op de duur kunnen ze geen voldoende dieren kweken om iedereen van voedsel te voorzien en zo komen we naadloos bij het laatste en grootste probleem

toekomst4.jpg

Ja, de overbevolking, een mens realiseert zich niet hoe snel de wereldbevolking in aantal toeneemt, schrikbarend gewoon. Had er zelf ook nog niet bij stilgestaan maar  ik heb er net een boek over gelezen en het houdt mij wel bezig.

Is er een toekomst voor onze wereld ?

Ik ben zeker geen doemdenker, maar soms kan het geen kwaad om eens stil te staan bij de minder aangename dingen rondom ons en hopen dat al die "slimme koppen" die voortdurend vergaderen, ook weten wat ze doen.

 

Commentaren

Een doemdenker ben ik ook niet hoor, maar dat het niet goed gaat met dit wereldje, zal een ieder duidelijk zijn.

Gepost door: Edward McDunn | 14-12-15

Reageren op dit commentaar

*Zucht*, Mimi...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-12-15

Reageren op dit commentaar

Oeioei... :-(

Gepost door: bea | 14-12-15

Reageren op dit commentaar

Het begint allemaal bij onszelf, ik geloof dat we er allemaal, stuk voor stuk iets aan kunnen veranderen :)

Gepost door: cuisine celine | 14-12-15

Reageren op dit commentaar

Wat het op tijd rijden van de trein betreft kan ik bevestigen dat dit toch wel serieus verbeterd is op de lijn die ik neem.
Trouwens wat is beter: enkele minuten te laat komen met de trein of met de auto naar BXL rijden zonder enig idee wanneer je er zla zijn?
Het stakingsgedrag van de NMBS of hun vakbonden zou nu echt wel eens aangepakt mogen worden. In het kader van de ecologische voetafdruk is dit idd niet verantwoord.
Maar wat met alle sterk vervuilende afval van elektronica? Dat mis ik in jouw tekst als ernstige vervuiler... Er is nog veel werk aan de winkel en het is inderdaad al te laat, vrees ik.

Gepost door: pieterbie | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

Het kan zeker geen kwaad om bij dit alles even stil te staan, meer nog, het moét! Natuurlijk haalde je allerlei problemen aan waar ze ons mee om de oren slaan, maar het laatste, waar bijna nergens over wordt gerept, is beslist de overbevolking!
De mens moet stoppen met het kweken als konijnen, dààrdoor is er straks geen eten noch schone lucht en een voet onder de grond voor iedereen...

Gepost door: gerdaYD | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

de toekomst... soms denk ik een geluk dat we die niet kennen..

van de nieuwsberichten wordt men zeker niet vrolijk...

maar men moet ze wel relativeren..

wat vandaag groot nieuws is, daar wordt binnen korte tijd niet meer over gesproken...

heel wat problematiek, komt voor uit het verschil in rijkdom in de wereld

in heel wat arme landen is er bv geen milieuprobleem, ze hebben niets om er te produceren...

en de vluchtelingen komen ook al niet uit de rijke landen

en zo kan ik blijven doorgaan..

maar het stemt wel tot nadenken

Gepost door: willy | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

maar zeker hoop ik ook dat ze weten wat ze doen, soms denk ik weleens dat wij gewone huisvrouwen logischer nadenken dan al die knappe koppen:-)

Gepost door: klaproos | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

Al die problemen zie ik alleen maar erger worden... Als je al die groeiende economieën bezig ziet (China, Brazillië, Indie,enz) waar ze niet echt rekening houden met al onze (noodzakelijke !) milieu regeltjes en voorschriften... Wie gaat die landen tegenhouden ? Wie gaat die landen het recht om 'te groeien' ontzeggen ? Zolang koning GELD heerst... zullen er geen mondiaal haalbare oplossingen komen vrees ik... Ben ik een pessimist ? ik denk van niet. Ik probeer gewoon de dingen te zien zoals ze zijn... Ik denk zelfs dat het klimaat probleem op korte termijn het huidige vluchtelingen probleem overschaduwt. Denk bijvoorbeeld aan de oprukkende woestijn in Portugal ... dat is heel kort bij ons, niet ? Het is geen 5 voor 12 meer, het is reeds 5 na 12...

Gepost door: Dirk | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

het ziet er inderdaad niet zo goed uit ... waar gaat het naartoe gaan ...

Gepost door: merel | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

Ben al heel lang bang dat het vreselijk misgaat met deze wereld.. is één van de belangrijkste redenen dat ik geen kinderen heb eigenlijk, mag je gerust weten. 'k Wil er ook niet te lang bij stilstaan anders gaat het me parten spelen.. wil ook geen doemdenker zijn, maar als je een béétje realistisch bent weet je wel dat het echt niet zo heel lang meer goed kan gaan allemaal.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

Het is hier al allemaal geschreven en toch hoop ik dat er een kentering komt . Het kan uit ene onverwachte hoek komen. Maar één ding is zeker,er moet minder over gebabbeld worden en meer gehandeld

Gepost door: magda | 15-12-15

Reageren op dit commentaar

Ik weet het ook niet...

Gepost door: Flavie | 17-12-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.