30-12-15

Heerlijk.

Aviary Photo_130959571565632115.png

29-12-15

Sint Hubertusklauw.

Op kerstavond 24/12 zag mijn ventje ineens dat Lewis mankte met zijn linkervoorpoot. Toen ik die wou nader bekijken, gromde hij en begon ook een klagend geluid te maken. De beslissing was vlug gebeurd, de dierenarts opbellen, die ondanks de slecht gekozen dag (kerstavond) nog een momentje vrijmaakte in zijn drukke agenda.

dierenarts.jpg

Hij constateerde dat Lewis een ingescheurde Sint Hubertusklauw had opgelopen, gelukkig niet afgescheurd. Waarschijnlijk tijdens het rennen ergens blijven aan haperen.

Een hubertusklauw, ook wel wolfsklauw, is een rudimentaire vijfde teen aan de binnenzijde van de achterpoot van een hond. De term wolfsklauw is minder juist omdat deze teen bij wolven niet voorkomt. Ook veel honden worden zonder hubertusklauwen geboren, eigenlijk gaat het om een erfelijke afwijking. De hubertusklauw zit net boven de voet en bestaat vaak alleen nog uit een nagel en één of enkele teenkootjes zonder normale verbinding met de poot. De nagel kan echter behoorlijk lang worden en in struiken of aan hekwerk blijven haken. Daarom wordt meestal geadviseerd deze klauwtjes tijdens de eerste drie dagen na geboorte te laten amputeren. Zo niet, dan zal de nagel geregeld geknipt moeten worden. : Bron :Wikipedia.

Lewis kreeg een

medicijnen2.jpg

en ook nog

medicijnen.jpg

de eerste vijf dagen 2/dag en nadien nog 10 dagen 1/dag.

Gelukkig zien we hem nu al bijna niet meer manken en is hij ook  een fantastische patiënt die alle pilletjes met gemak doorslikt. Flinke lewis.

14:23 Gepost in Blog, Lewis | Permalink | Commentaren (11)

28-12-15

Onnozele kinderdag.

Het feest van de Onnozele Kinderen of Onschuldige Kinderen wordt op 28 december gevierd. Op die dag viert de Katholieke Kerk het martelaarschap van de onschuldige jongetjes van Bethlehem die op last van Koning Herodes werden vermoord (Mt 2:16-18). De katholieke traditie leert dat God de onschuldige jongetjes van Bethlehem had voorbestemd om door hun dood te getuigen van de Messias.

Bron Wikipedia.

Onnozel heeft meestal een pejoratieve betekenis zijnde dom, gek of zelfs minder begaafd. Terwijl hier duidelijk onschuldig bedoeld wordt t.t.z. jonge kinderen die enkel goedheid in zich dragen.

Deze inleiding is enkel bedoeld om hieronder een collage te plaatsen van onze jongste kleinzoon. Nio houdt niet zo van gefotografeerd worden, daarom hebben we enkel foto's waarop hij nors kijkt of zelfs helemaal wegkijkt. Maar op kerstdag heb ik hem toch een paar maal kunnen vangen van heel erg serieus tot zelfs een leuke lach op zijn snoetje. Een onschuldig kind in al zijn facetten.

1-Onlangs bijgewerkt195.jpg

11:38 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (8)