24-01-16

Cavalier seul.

Als er in het Vlaamse chanson 1 iemand is die bovenstaand predikaat verdient, dan is het zonder discussie Guido Belcanto. Reeds 3 decennia lang vaart de eigenzinnige zanger zijn eigen koers, wars van alle modes en trends, stroomopwaarts en zonder compromissen. Deze consequente houding heeft hem een uniek oeuvre opgeleverd dat staat als een huis, en vermaak en troost biedt aan een alsmaar breder wordende massa fans. Gedurende zijn hele carrière heeft men gepoogd hem in een vakje te stoppen. Tevergeefs. De conclusie na 30 jaar is simpel: Belcanto is een genre apart, hij is een stroming op zich.

Op zijn zestigste staat Guido Belcanto op het toppunt van zijn roem en werkt hij harder dan ooit tevoren. Amper een jaar na zijn veelbesproken, zeer succesvolle project 'Balzaal der gebroken Harten', verblijdt Guido ons reeds met een nieuwe plaat en tournee Cavalier Seul. Dit wordt de eigenlijke opvolger van 'Een man als ik', de singer-songwriterplaat waarmee hij in 2011 een heuse revival beleefde. Voor de opnames en de tournee doet Guido opnieuw een beroep op dezelfde fantastische muzikanten waarmee hij destijds het publiek in verrukking bracht en van verbazing omver blies. We weten aldus wat we mogen verwachten: een hoogstaande muzikale avond met een lach en een traan, een dosis swing, melancholie, humor, romantiek en rock 'n roll. Een bijzonder verslavend gerecht dat alleen Guido Belcanto ons kan serveren

Gisteravond was Guido met zijn nieuwe show te gast in de Brugse stadsschouwburg. Een uniek decor voor deze eigenzinnige, getalenteerde "entertainer". Guido Belcanto zingt niet alleen , hij weet zijn publiek ongelooflijk te bespelen met een zekere nonchalance die zeer aimabel overkomt.

1-Onlangs bijgewerkt210.jpg

Het spektakel werd ingezet met de titelsong van zijn nieuwe album, de cavalier seul die hij onbetwistbaar ook is. Zijn teksten zijn altijd heel mooi en hebben vaak betrekking op hemzelf. Zijn leven is nooit van een leien dakje gelopen heel vaak omdat hij zelf de uitersten opzocht en vooral omdat hij er lang over gedaan heeft om zichzelf te vinden en dan ook vrede hiermee te hebben.

Het werd een afwisselend programma met een aantal nummers van het nieuwe album, nummers van de vorige albums en afsluitend enkele heel oude nummers zoals "plastiek rozen", "de pechstrook van het leven", "op het zeildoek van de botsauto's"

1-Onlangs bijgewerkt211.jpg

Op een bepaald moment werd er, wat hij jaren terug ook eens heeft gedaan, een lokale zangeres bijgehaald waarmee hij 2 duetten zong. 2 Vertalingen van echte klassiekers, het ging hem hier om Summerwine van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood en het tweede was The wild rose van Nick Cave. De zangeres was Isabelle Dewulf, geboren en getogen in Brugge maar nu wonende in Oostkamp.

Heb ik genoten ? Ja met volle teugen, ik zou zeggen als je ooit de kans krijgt om hem eens aan het werk te zien, doen. Je zal het je niet beklagen. Ik mis in elk geval geen enkele nieuwe vertoning.

12:50 Gepost in Blog, Ontspanning | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Al 30 jaar actief en ik heb er hier in Nederland nog nooit van gehoord.. lijkt een beetje op de geschiedenis van mijn favo-nederpopgroep De Dijk.. ook al ruim zo lang hier aan de absolute top, maar in België nauwelijks bekend..!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-01-16

Reageren op dit commentaar

Nooit 'live' gezien, Mimi !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 24-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, een heel charmante man die zijn publiek kan meeslepen. Verleden heb ik hem gehoord in de week van Boterhammen in het Park. Jong en oud was enthousiast!

Gepost door: magda | 24-01-16

Reageren op dit commentaar

iemand die door sommigen onderschat wordt Mieke

ten onrechte

Gepost door: willy | 24-01-16

Reageren op dit commentaar

ZO te lezen was het enorm leuk!

Gepost door: cuisine celine | 24-01-16

Reageren op dit commentaar

inderdaad een grote meneer met een carrière om U tegen te zeggen.

Gepost door: pieterbie | 25-01-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.