27-01-16

The Roy Orbison experience.

Elke ervaring in het leven die men kan meepikken  kan je iets rijker maken. Maar de ervaring, experience, waarvan sprake hier deed dat absoluut niet.

De band met die naam was te gast in de Brugse Stadsschouwburg in het kader van Nostalgia. Dat zijn een aantal voorstellingen per seizoen die telkens op de zondagnamiddag gegeven worden en die de "ouderen" onder ons doen wandelen in het verleden. Wie kent Roy Orbison niet met zijn schitterende, unieke stem. Op de website van "The Roy Orbison experience" staat volgende tekst, die onze verwachtingen dan ook heel hoog deed stijgen.

Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin de jaren zestig toen 22 van zijn nummers in de Billboard Top 40 terug te vinden waren. ‘Only the lonely’, ‘Crying’ en ‘Pretty Woman’ zijn nog steeds wereldhits. Zijn revival kwam in de jaren ’80 met de film ‘Blue Velvet’ van David Lynch en het nummer ‘Dreams’. Spijtig genoeg overleed hij midden in zijn langverwachte comeback, net toen hij op pad begon te gaan met de superband The Traveling Wilburys.

The Big O is niet zo makkelijk te imiteren. Uiterlijk ben je er snel: zwarte kledij, zwart haar en een donkere zonnebril. Qua stem is het een ander paar mouwen. Roy Orbison had een zeer specifieke, diepe stem, ergens tussen een tenor en bariton, wat hem de bijnaam The Caruso of Rock opleverde.

Zanger/gitarist Paul Hopkins brengt een zeer natuurgetrouwe Roy Orbison tot leven. Qua stem is dit een ongelooflijke match. Roy Orbison was geen showbeest. Hij speelde zijn songs met zijn kleine band maar praatte amper met het publiek en verborg zich achter zijn donkere bril. Alles draait rond de stem en die heeft Paul Hopkins ! Hang er nog een Gibson gitaar aan en je krijgt de perfecte imitatie.

The Roy Orbison Experience brengt een jukebox van de man die zelf zei dat hij geen podiumbeest was maar “mensen komen voor mijn muziek, mijn songs en dat is wat
ik hen geef”.

 

Het begon al met de opkomst van de zanger die een kloon, karikatuur van Roy Orbison was. Dit was al een teleurstelling want we waren niet gekomen voor een verkleedpartij maar voor het luisteren naar fantastische muziek gebracht op de wijze van een liefhebber, fan van de Meester. We dienden niet lang te wachten op de tweede teleurstelling, de man probeerde met man en macht een imitatie neer te zetten, wat natuurlijk onmogelijk is want om te zingen op die hoogtes en met de juiste vibratie is uiteraard geen sinecure. In het eerste deel nam hij de nummers van de jaren 60 voor zijn rekening, na de pauze, wanneer er al verschillende mensen opgestapt waren bracht hij het repertoire van de jaren 70 en de nummers die hem een nieuwe boost in zijn carrière gaven namelijk de tournee met de "travelling willburry's". Voor de gelegenheid had de zanger van de avond zijn pruik aangepast aan de "werkelijkheid".

roy5.jpg

Ook hier ging hij heel vaak de mist in, al moet ik eerlijk toegeven dat de missers van het eerste deel niet geëvenaard werden. Hier hadden we een misser van formaat gemaakt door voor deze voorstelling te kiezen maar dat weet je natuurlijk nooit.

roy2.jpg

roy3.jpg

roy4.jpg

De overige bandleden die de schade iet of wat konden beperken.

Commentaren

Wanneer je Roy Orbison wilt imiteren, moet je van goede huize komen hoor. Jammer dat het optreden zo tegenviel.

Gepost door: Edward McDunn | 27-01-16

Reageren op dit commentaar

Tja.. wie hoog van de toren blaast kan diep vallen.. of zoiets. Je moet verwachtingen waarmaken.. óf ze niet scheppen hè.
Jammer van jullie avondje uit.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-01-16

Reageren op dit commentaar

Spijtig dat het niet was wat je ervan verwachten
Iemand imiteren is niet gemakkelijk en kun je het niet dan blijf je e bete vanaf

Gepost door: Merel | 27-01-16

Reageren op dit commentaar

Da's spijtig, Mimi...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 27-01-16

Reageren op dit commentaar

Ik ben daar geen liefhebber van van die imitators.
'The experience' lijkt een mode te zijn: Barry White, The big O, wie nog???
Let it Be vond ik wel fantastisch, het muzikaal verhaal van de Fab 4.
Straks ergens ga ik naar het casino van Oostende naar nog eens zoiets. Een van de acteurs uit Let it Be is er terug aan het werk.

Gepost door: pieterbie | 28-01-16

Reageren op dit commentaar

soms valt het mee en soms ook niet...Mieke

prettige dag

Gepost door: willy | 28-01-16

Reageren op dit commentaar

Jammer voor jullie! 'k Zal zelf niet zo gauw naar imitators gaan luisteren: de verwachtingen zijn meestal te hoog.
Fijne dag nog.

Gepost door: lucretia | 28-01-16

Reageren op dit commentaar

Zonde :-( Zag reclame van iemand die Frank Sinatra imiteert, dat leek me wel wat om te zien maar ik blijf maar twijfelen :-)

Gepost door: bea | 28-01-16

Reageren op dit commentaar

Oh dat is jammer...

Gepost door: Flavie | 29-01-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.