28-01-16

Bewerkingen

Ben vaak op zoek naar nieuwe programma's waarmee ik foto's kan bewerken. Heb nu weer zo eentje gevonden waarmee je oneindig veel variaties kan maken op hetzelfde thema. Heb Lewis als proef"konijn" gebruikt en de resultaten zijn vaak bizar, vaak verrassend.

Bewerking Lewis.jpg

Bewerking Lewis4.jpg

Bewerking Lewis5.jpg

Lewis omringd door pootjes, paraplu's en bijen.

Bewerking Lewis2.jpg

Lewis in een bewerking van Mondriaan.

Bewerking Lewis3.jpg

Gevangen in een vlechtwerk.

Bewerking Lewis6.jpg

Tekening in potlood.

Bewerking lewis7.jpg

Mijn favoriet, honderden maal weerspiegeld.

27-01-16

The Roy Orbison experience.

Elke ervaring in het leven die men kan meepikken  kan je iets rijker maken. Maar de ervaring, experience, waarvan sprake hier deed dat absoluut niet.

De band met die naam was te gast in de Brugse Stadsschouwburg in het kader van Nostalgia. Dat zijn een aantal voorstellingen per seizoen die telkens op de zondagnamiddag gegeven worden en die de "ouderen" onder ons doen wandelen in het verleden. Wie kent Roy Orbison niet met zijn schitterende, unieke stem. Op de website van "The Roy Orbison experience" staat volgende tekst, die onze verwachtingen dan ook heel hoog deed stijgen.

Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin de jaren zestig toen 22 van zijn nummers in de Billboard Top 40 terug te vinden waren. ‘Only the lonely’, ‘Crying’ en ‘Pretty Woman’ zijn nog steeds wereldhits. Zijn revival kwam in de jaren ’80 met de film ‘Blue Velvet’ van David Lynch en het nummer ‘Dreams’. Spijtig genoeg overleed hij midden in zijn langverwachte comeback, net toen hij op pad begon te gaan met de superband The Traveling Wilburys.

The Big O is niet zo makkelijk te imiteren. Uiterlijk ben je er snel: zwarte kledij, zwart haar en een donkere zonnebril. Qua stem is het een ander paar mouwen. Roy Orbison had een zeer specifieke, diepe stem, ergens tussen een tenor en bariton, wat hem de bijnaam The Caruso of Rock opleverde.

Zanger/gitarist Paul Hopkins brengt een zeer natuurgetrouwe Roy Orbison tot leven. Qua stem is dit een ongelooflijke match. Roy Orbison was geen showbeest. Hij speelde zijn songs met zijn kleine band maar praatte amper met het publiek en verborg zich achter zijn donkere bril. Alles draait rond de stem en die heeft Paul Hopkins ! Hang er nog een Gibson gitaar aan en je krijgt de perfecte imitatie.

The Roy Orbison Experience brengt een jukebox van de man die zelf zei dat hij geen podiumbeest was maar “mensen komen voor mijn muziek, mijn songs en dat is wat
ik hen geef”.

 

Het begon al met de opkomst van de zanger die een kloon, karikatuur van Roy Orbison was. Dit was al een teleurstelling want we waren niet gekomen voor een verkleedpartij maar voor het luisteren naar fantastische muziek gebracht op de wijze van een liefhebber, fan van de Meester. We dienden niet lang te wachten op de tweede teleurstelling, de man probeerde met man en macht een imitatie neer te zetten, wat natuurlijk onmogelijk is want om te zingen op die hoogtes en met de juiste vibratie is uiteraard geen sinecure. In het eerste deel nam hij de nummers van de jaren 60 voor zijn rekening, na de pauze, wanneer er al verschillende mensen opgestapt waren bracht hij het repertoire van de jaren 70 en de nummers die hem een nieuwe boost in zijn carrière gaven namelijk de tournee met de "travelling willburry's". Voor de gelegenheid had de zanger van de avond zijn pruik aangepast aan de "werkelijkheid".

roy5.jpg

Ook hier ging hij heel vaak de mist in, al moet ik eerlijk toegeven dat de missers van het eerste deel niet geëvenaard werden. Hier hadden we een misser van formaat gemaakt door voor deze voorstelling te kiezen maar dat weet je natuurlijk nooit.

roy2.jpg

roy3.jpg

roy4.jpg

De overige bandleden die de schade iet of wat konden beperken.

25-01-16

BOF

Ik ga hier geen uiteenzetting geven over die "gevaarlijke" ziekte maar Bof staat hier voor iets compleet anders.

BOF betekent Best Oma of Opa Forever.

De volgende tekst was een oproep naar de kinderen toe om hun oma of opa te nomineren als BOF oma of opa.

"Heb jij een BOF (Beste Oma/Opa Forever)? Dan heb je een hele lieve, coole of leuke oma of opa!

De oma van Tim is ook een BOF. En daar heeft ze vorig jaar in Brussel een BOF-award voor gekregen.

Meer dan 30.000 kinderen hebben de voorbije maanden iets geknutseld om hun oma of opa te nomineren als Beste Oma of Opa Forever. En op 30 maart worden de winnende oma's en opa's bekend gemaakt. De jury gaat 30 werkjes nomineren in 6 categoriëen, en in elke categorie is er één winnende oma of opa.

Maar niet alleen de winnende oma's en opa's zijn top. De Gezinsbond, de organisator van de BOF-awards, wil alle grootouders in de bloemetjes zetten. Want grootouders zijn héél belangrijk voor hun kleinkinderen."

Zo werd ik enige tijd geleden ook genomineerd door Zeno, onze oudste kleinzoon. Ondertussen heeft hij voor mij een gedicht gemaakt die ik hier met heel veel trots publiceer. Of we er iets mee gaan winnen is nog niet geweten, maar hij heeft er mij alvast heel veel plezier mee gedaan.

 

Mijn Bof OMA,

Ze rijdt met de autO, MAar liever met de fiets.

De bus of de trein, dat zegt haar niets....

Lekkere gerechtjes met tOMAat,

kiest ze altijd als ze op restaurant gaat.

Ze is fier op haar espresso autOMAat,

en ze jongleert met de kleurige cupjes, als je bij haar gaat.

Boeken lezen lijkt wel een dominospel,

de bladen gaan om en OM, Altijd supersnel.

Ze is een kenner van wijnen en ginnen,

voor ze het drinkt snuift ze die heerlijke arOMA's naar binnen.

Op bloggen.cOM : Alles over haar te lezen,

veel tijd nemen is hiervoor aangewezen !

Nou,

wat zeg je nu van mijn Bof OMA, waar ik zoveel van hou ?

Zeno

Heerlijk om zo'n mooi gedicht te krijgen, te lezen en te koesteren.

Voor mij heeft Zeno de award al binnen.

 

18:51 Gepost in Blog, Mensen | Permalink | Commentaren (11)