31-03-16

Knap gedaan.

Met zes kinderen (eigen kinderen en schoonkinderen) en zeven kleinkinderen gaat er hier geen maand voorbij zonder verjaardag. Het is ook niet altijd makkelijk om een passend cadeautje te vinden, geef dan ook vaak cadeaubon van een winkel waarvan ik weet dat ze klant zijn. Maar af en toe springt er eens iets uit het normale vaak door toeval. Eind vorig jaar las ik in de krant een artikel van een kapperszaak uit de buurt die eenmaal per maand op woensdagnamiddag workshops geeft aan moeders met dochters om meer mogelijkheden te ontdekken om met het haar van de meisjes eens iets helemaal anders te doen.

Dacht dat dit misschien wel eens een leuk cadeautje kon zijn voor de schoondochter haar verjaardag dan kon ze dit met Onah eens uitproberen. Zo gezegd zo gedaan, cadeaubon aangeschaft en gisteren was hun afspraak. Ze waren heel benieuwd en oma eigenlijk ook.

haar3-COLLAGE.jpg

Achteraf bleek het een groot succes , ze vonden het leuk en het resultaat mocht er zijn, bovendien is het iets wat ze nadien zelf thuis kunnen doen.

29-03-16

Rituelen.

Wanneer wij gaan slapen, is Lewis altijd eerst boven en legt hij ons bed voor ons klaar. Dat betekent dat hij de overtollige kussens weggooit en de lakens openlegt. Grappig gezicht maar gisteren was hij onverwacht zelf onder de dekens gekropen, dat moest op de foto natuurlijk. Nadien zoals gewoonlijk ging hij fluks zijn bench in en schudde hij daar de kussentjes op vooraleer hij sliep. Ook dieren hebben rituelen.

Lewis naar bed..jpg

15:26 Gepost in Blog, Lewis | Permalink | Commentaren (13)

28-03-16

Brug der zuchten.

De brug der zuchten in Venetië is zeker ook een bezienswaardigheid. eerst dacht ik dat het te maken had met verliefde koppeltjes, brug der zuchten : de naam leek me evident voor het smachten, verlangen naar elkaar, maar niks is minder waar. Deze brug ligt aan de oostkant van het Dogenpaleis  aan de Canal Grande.

brug der zuchten.jpg

Waarom dus nu deze benaming, brug der zuchten ? In de kelders, de ondergrondse gewelven van het Dogenpaleis bevonden zich namelijk de kerkers, de cellen van de gevangenen. Telkens ze berecht werden moesten ze via de binnenplaats de Brug der zuchten voorbijgaan, vandaar de naam. Er werd nogal wat afgezucht door de onschuldigen en vaak minder onschuldigen toen ze daar passeerden. Wij hebben een kijkje genomen in deze dungeons en geloof me vrij zelfs nu er niemand meer opgesloten zat was het daar allesbehalve aangenaam om te vertoeven.

1-2016-0284.jpg