09-05-16

Nichtjes.

De 2 oudste nichtjes poseren hier fier met de door oma gebreide "Bernadette". Ze hadden zelf de kleur gekozen. Lena ging voor wolwit en Onah voor poederroze. Het jongste nichtje Lilith heeft er ook eentje in koraalroze maar zij wou niet op de foto want ze heeft altijd iets meer tijd nodig om iets nieuw aan te doen.

1-2016-031.jpg

Aan al mijn lezers en mede-bloggers, heb een beetje een blogdipje. Hoop binnenkort terug weer meer tijd te kunnen besteden aan dit leuke tijdverdrijf. En dan ook weer vaker bij jullie langs te komen.

17-01-16

Bernadette.

Geen paniek, ik heb geen verschijningen gezien, zoals de persoon met dezelfde naam als de titel van dit log. Vorige maand heb ik gilet gebreid voor mijn loopmaatje. Dit breiwerk kreeg de naam van Bernadette ook wel Charlotte en wie weet hoeveel meisjesnamen nog. Het is een nonchalant gebreid vest zonder knopen of ander vasthechtingsmiddel, liefst met dikke wol dus ook dikke naalden zodat het geheel losjes hangt maar heel comfortabel is in het dragen. Er wordt hiervoor liefst geen synthetische "wol" gebruikt maar natuurlijke wol met alpaca of zo.

Na het breien van de "Bernadette" in opdracht kreeg ik ook zin om er eentje voor mezelf te maken, ik heb gekozen voor lavendelblauw en hij is heel erg warm en knus om te dragen. Mijn oudste kleindochters staan nu ook te popelen om eentje te hebben dus dat is mijn volgende project.

2-Onlangs bijgewerkt205.JPG

09-12-15

Druk, druk, druk maar leuk.

Ben weer aan het breien geslagen, vandaar dat mijn blogpostjes er een beetje bij inschieten. Is zo'n typische winterbezigheid, het leukste ervan is dat je resultaat hebt van je "arbeid". Lezen is ook een heel aangenaam tijdverdrijf maar als je boek uit is, is het gedaan en dan tja.

Dus klein begonnen, een cache-coeur truitje voor kleinste kleindochter, maar vermits de maten niet overeenkwamen met de stekenverhouding volledig moeten het patroon herberekenen . Ben er uiteindelijk uitgeraakt en het resultaat vind ik al mooi, moet nog enkel in de Veritas klein sierspeldje vinden om het v-halsje vast te zetten.

1-Onlangs bijgewerkt175.jpg

Mijn loopmaatje die ook mijn "liefde" voor het breiwerk kent heeft mij dan ook gevraagd of ik voor haar een gilet(Bernadette) wou breien (de hype dit najaar). Heb daar ook volmondig ja op gezegd , ben daar gisteren aan begonnen en al heel goed opgeschoten, maar terwijl ik haar gilet brei, breit zij eenzelfde maar in een andere kleur voor haar zus en daar doe ik de "begeleiding van het project". Dus heb ik haar op weg geholpen en het rugpand opgezet en de eerste 2 naalden gebreid.

1-Onlangs bijgewerkt176.jpg

Deze werkjes van huisvlijt hebben een beetje tijd in beslag genomen en is het bloggen zowaar op de achtergrond geplaatst.