18-12-15

Het blijft in ons hart.

Al hebben de meeste cursisten dit jaar afgehaakt toch blijven we contact houden, de cursus "vlaamse gebarentaal" blijft een deel van ons uitmaken.

Zo hadden we tijdens ons vorige ontbijt vlak voor de herfstvakantie beslist om te samen ons kerstfeestje te houden met de kleine cadeautjes, het gezellige samenzijn met ontbijt en afsluitend ons cavatje om te klinken op wat geweest is en wat nog moet komen.

1-Onlangs bijgewerkt188.jpg

Alles was weer aanwezig om er een lekker, gezellig ontbijt van te maken, fruitsap, chocolademelk, koffie, pistolets in alle vormen en kleuren, boterkoeken, kaas, hesp, zacht gekookte eitjes, yoghurts enz. Maar de meesten onder ons waren wel vergeten bestek, tas en bord mee te brengen maar we hebben zoals goede soldaten ons plan getrokken, dit klein missertje kon de pret niet drukken.

1-Onlangs bijgewerkt189.jpg

Natuurlijk werd er een fles of meer cava opengetrokken, we zijn dat nu zo gewoon en goeie gewoontes moeten behouden blijven.

1-Onlangs bijgewerkt190.jpg

Gelukkig konden we een bereidwillige secretaresse strikken die een groepsfoto wou maken. Het was weer gezellig zoals altijd.

29-10-15

Gezellig ontbijten.

Woensdag jl. was het de laatste woensdag voor de herfstvakantie. Traditiegetrouw gaan we dan ontbijten met de cursisten "Vlaamse gebarentaal" in "Matin-midi".

Dit schooljaar hebben er een paar cursisten om diverse redenen afgehaakt, sommigen beroepshalve, sommigen wegens de kostprijs en ikzelf heb het eventjes on hold gezet, deels ook de prijs die enorm tegenviel, deels omdat ik moet ondervinden dat we in de twee eerste jaren ontzettend veel geleerd hebben maar veel te weinig om een normale conversatie te voeren met een gehoorgestoorde of dove persoon. Daar het altijd mijn bedoeling geweest is om met die verworven kennis mensen te helpen bij diverse zaken zoals doktersbezoek, administratie, overheden enz was het toen ik bij mezelf voor en tegen heb afgewogen dat de balans oversloeg naar even stoppen. heb toch mijn getuigschrift van 1ste en 2de jaar en kan als ik wil terug oppikken.

Dit eventjes terzijde, maar de 4 overgebleven cursisten + een nieuwe "leerling" wilden de traditie verder zetten en hebben de oud-cursisten ook uitgenodigd. Super tof en we hebben weer een fantastisch lekker ontbijt in aangenaam gezelschap verorberd.

1-2015-1026.jpg

Sommigen waren verhinderd, jammer maar we spreken zeker nog eens af.

 

16-06-15

Getuigschrift

getuigschrift.jpg

Deze morgen bij de post de brief van de school met de uitslag van ons examen en dagelijks werk cursus "Vlaamse gebarentaal".

Ik ben geslaagd en heb zelfs nog meer punten dan vorig jaar, ben super content en ook de leerkracht heel dankbaar die mij na de andere cursisten examen heeft laten doen.

Nu nog 1 jaartje en de cursus is afgerond. Voor de andere studenten die nu nog bezig zijn, veel moed en het zal wel lukken.

getuigschrift 1.jpg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende