03-04-16

Onder een goed gesternte.

De 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen is gestart onder een heerlijke zon. Daar waar het deze morgen vroeg eerder nog bewolkt en grijs zag kwam het felbegeerde zonnetje volop stralen op het moment dat de renners vertrokken.

Ben eventjes de sfeer gaan opsnuiven, is altijd een hele belevenis, mijn hart gaat bonzen als ik eerst al de karavaan zie voorbijrijden en dan komen de renners. Telkens weer een hoogtepunt als ik ze zo zie voorbij flitsen.

ronde2.jpg

De helikopter cirkelt boven de hoofden enerzijds om het parcours te overschouwen, anderzijds om beelden te schieten voor de uitzending. Wuiven maar, wie weet komen we op tv ?

ronde1.jpg

Iedereen paraat, motards, volgwagens en hulpdiensten.

ronde3.jpg

Maar het zijn deze benen die het gaan moeten doen. Succes jongens!!

07-11-15

Vallen en opstaan.

Je kan niet zeggen dat ik niet verwittigd was, al 2 weken zei mijn ventje te pas en te onpas dat ik niet langs het park mocht wegrijden als ik boodschappen deed. Heb dan ook goed geluisterd en telkens de grote baan genomen maar gisteren sloeg het noodlot toe. Ik was weer eens verstrooid en voor ik het wist reed ik de verkeerde kant op met alle gevolgen vandien.

vallen2.jpg

De bladeren in het park waren netjes opgeveegd of weggeblazen maar net als je het park uitkomt en probeert via het voetpad het fietspad op te rijden was er één groot bladerdek.

vallen 3.jpg

Stom natuurlijk maar op het laatste moment ging ik op mijn rem staan en natuurlijk gleed mijn achterwiel onder mij weg met als gevolg Mieke tegen de vlakte tussen de natte pap, bril (leesbril) die zoals gewoonlijk in mijn haar zit ergens de lucht in en achter mij gekatapulteerd.

vallen.jpg

Er kwamen drie dames het fietspad opgereden en die waren er gelijk bij om mij terug recht te helpen, had het eerste moment heel veel pijn in mijn schouder en vreesde reeds voor een breuk. Toen kwam er ook al een "heer" die zijn auto aan de overkant had laten staan de baan oversteken om te vragen of alles ok was.(zo zie je zo ook niet zo vaak meer). Na de eerste schrik besloot ik om mijn weg te vervolgen en toch eerst die boodschappen te doen met een vuile jas en vieze broek, maar wie maalt daar nu om. Toen ik terug thuis kwam had mijn man een voorgevoel dat er iets gebeurd was en ik had natuurlijk weer geen gsm bij (want moest toch niet ver weg).

Had mij gelukkig niet erg verwond, een pijntje links en rechts en zo ging de dag voorbij

 Maar deze morgen bij het opstaan was ik zo stijf als een plank, al mijn gewrichten doen pijn, maar ben overtuigd dat dit binnen een paar dagen voorbij zal zijn.

vallen4.jpg

Volgende keer grote baan en de kortere weg door het park houden voor als het bladvrij en droog is.

14:17 Gepost in Blog, Fietsen | Permalink | Commentaren (14)

02-07-15

Met de fiets

Toen we het mooie dorp Oostkerke aandeden (zie logje van gisteren) waren we op weg met de fiets voor een tochtje door de polders van 35 km beginnend en eindigend in Damme.  Onderweg hadden we een eetstop in Oostkerke in een echt fietscafé, leuk en verzorgd terras waar we een heerlijke uitsmijter aten vergezeld van een biertje kwestie van de beentjes gesmeerd te houden. Nadien een lekkere koffie met een ambachtelijk koekje en dit alles voor nog geen 20 euro.

polderfietstocht.png

Als je Lewis hier ziet zou je denken dat hij moest trappen, de grapjas.