29-08-15

Tussendoortje met een Begin.

Gisteren waren er hier op de grote steenweg vlakbij opnames voor een nieuwe Vlaamse film. De crew had toestemming gekregen om het provinciehuis als uitvalsbasis te gebruiken. Iedereen liep hier de ganse dag in en uit, cameramensen, scriptgirls, schmink, catering , kostumering en uiteraard ook de acteurs.

In de late namiddag zat er een acteur gezellig te babbelen op mijn tuinmuurtje en toen heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij met mij op de foto wou. Hij heeft geen moment geaarzeld, was uiterst sympathiek, maakte nog wat grapjes en ik natuurlijk heel blij.

peter 2.jpg

Mochten jullie hem niet herkennen met zijn baardgroei, er zit een hint in de titel.

09-10-14

Gone girl .

Gisteren in première gegaan, de film "Gone girl" naar een boek van Gillian Flynn. Met in de hoofdrollen niet de minste namelijk Ben Affleck en Rosamunde Pick.

Gone_Girl_Poster.jpg

Zal vast een hele kluif geweest zijn om het boek "Verloren vrouw" te verfilmen. Beide hoofdrollen, sterke karakters met een onwaarschijnlijk moeilijke taak, dit niet te geloven verhaal tot een geheel te maken. Een verhaal vol flashbacks, wendingen en een onvoorspelbaar einde. En daar gaat het hem om, het einde heeft voor mij het boek verknald, op het toppunt van de spanning werd het een afknapper.

Mijn mening is natuurlijk niet doorslaggevend, God beware me, maar ik hoorde gisteren de regisseur toch in een interview op tv zeggen , een thriller die overgaat in ja zelfs een satire. Voilà dacht ik zelfs de regisseur neemt dit niet serieus.

De hoofdrolspeelster wordt nu al in de wandelgangen als mogelijke Oscar kandidate gezien maar ik heb mijn twijfels.

Laat je niet afschrikken om deze film toch te gaan zien en geniet.

verloren vrouw.jpg

 

17:51 Gepost in Boeken, Film | Permalink | Commentaren (2)

04-09-14

Uitwijken .

Uitwijken in Brugge, een fantastisch evenement, die dit jaar reeds voor de vijfde keer in september doorgaat.

Uitwijken is een brede waaier aan activiteiten gaande van theater, over cinema, muziek, circus enz. Het is zowel een doe- als een kijk- of luisterbelevenis.

Uitwijken betekent de stadskern verlaten en een soort buurtfeest organiseren in de verschillende randgemeenten van Brugge. Kleinschaliger maar vooral een feest voor en door de buurtbewoners, een ideale gelegenheid om elkaar te ontdekken of te herontdekken. Een programma voor jong en oud.

Dit weekend t.t.z vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september 2014 situeert het gebeuren zich op de terreinen van het domein De Koude keuken langs de Legeweg, Sint Andries.

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden neem een kijkje op www.uitwijken.be

Alvast een voorsmaakje, de tenten die vandaag werden opgezet, een barwagen, een boekenwagen, een materiaalwagen, circusaanhangwagen

DSC00289.JPG

DSC00296.JPG

DSC00299.JPG

DSC00300.JPG

DSC00301.JPG

Nu nog één en al rust maar vanaf morgenavond een draaikolk van bedrijvigheid, lachende gezichten, nieuwsgierig kijkende kleine en grote mensen....

Dit alles zou in eerste instantie niet mogelijk zijn zonder de mensen van de technische staf die vandaag reeds de ganse dag bezig zijn alles klaar te zetten zodat morgen alles van een leien dakje loopt. Heb ze eventjes gestoord in hun drukke bezigheden en ze wilden maar al te graag op de foto om "Uitwijken" nog een extra stimulans te geven.

DSC00303.JPG

Volgend weekend en ook de daaropvolgende weekends in september, the place to be!!

18:00 Gepost in cultuur, Eten, Film, Muziek | Permalink | Commentaren (7)