08-09-16

Leuk meegenomen.

Tof mailtje in mijn mailbox deze namiddag. Heb bij wedstrijd van Radio2 vrijkaarten gewonnen voor het nieuwe concert van Bart Herman. Daar wij beiden, mijn ventje en ik, de muziek van Bart ten zeerste kunnen appreciëren is dit een prachtig geschenkje. Concert "In mijn element" gaat door op 29/10/2016. Wij zijn dus ook duidelijk in ons element.

bart herman.jpg

27-01-16

The Roy Orbison experience.

Elke ervaring in het leven die men kan meepikken  kan je iets rijker maken. Maar de ervaring, experience, waarvan sprake hier deed dat absoluut niet.

De band met die naam was te gast in de Brugse Stadsschouwburg in het kader van Nostalgia. Dat zijn een aantal voorstellingen per seizoen die telkens op de zondagnamiddag gegeven worden en die de "ouderen" onder ons doen wandelen in het verleden. Wie kent Roy Orbison niet met zijn schitterende, unieke stem. Op de website van "The Roy Orbison experience" staat volgende tekst, die onze verwachtingen dan ook heel hoog deed stijgen.

Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin de jaren zestig toen 22 van zijn nummers in de Billboard Top 40 terug te vinden waren. ‘Only the lonely’, ‘Crying’ en ‘Pretty Woman’ zijn nog steeds wereldhits. Zijn revival kwam in de jaren ’80 met de film ‘Blue Velvet’ van David Lynch en het nummer ‘Dreams’. Spijtig genoeg overleed hij midden in zijn langverwachte comeback, net toen hij op pad begon te gaan met de superband The Traveling Wilburys.

The Big O is niet zo makkelijk te imiteren. Uiterlijk ben je er snel: zwarte kledij, zwart haar en een donkere zonnebril. Qua stem is het een ander paar mouwen. Roy Orbison had een zeer specifieke, diepe stem, ergens tussen een tenor en bariton, wat hem de bijnaam The Caruso of Rock opleverde.

Zanger/gitarist Paul Hopkins brengt een zeer natuurgetrouwe Roy Orbison tot leven. Qua stem is dit een ongelooflijke match. Roy Orbison was geen showbeest. Hij speelde zijn songs met zijn kleine band maar praatte amper met het publiek en verborg zich achter zijn donkere bril. Alles draait rond de stem en die heeft Paul Hopkins ! Hang er nog een Gibson gitaar aan en je krijgt de perfecte imitatie.

The Roy Orbison Experience brengt een jukebox van de man die zelf zei dat hij geen podiumbeest was maar “mensen komen voor mijn muziek, mijn songs en dat is wat
ik hen geef”.

 

Het begon al met de opkomst van de zanger die een kloon, karikatuur van Roy Orbison was. Dit was al een teleurstelling want we waren niet gekomen voor een verkleedpartij maar voor het luisteren naar fantastische muziek gebracht op de wijze van een liefhebber, fan van de Meester. We dienden niet lang te wachten op de tweede teleurstelling, de man probeerde met man en macht een imitatie neer te zetten, wat natuurlijk onmogelijk is want om te zingen op die hoogtes en met de juiste vibratie is uiteraard geen sinecure. In het eerste deel nam hij de nummers van de jaren 60 voor zijn rekening, na de pauze, wanneer er al verschillende mensen opgestapt waren bracht hij het repertoire van de jaren 70 en de nummers die hem een nieuwe boost in zijn carrière gaven namelijk de tournee met de "travelling willburry's". Voor de gelegenheid had de zanger van de avond zijn pruik aangepast aan de "werkelijkheid".

roy5.jpg

Ook hier ging hij heel vaak de mist in, al moet ik eerlijk toegeven dat de missers van het eerste deel niet geëvenaard werden. Hier hadden we een misser van formaat gemaakt door voor deze voorstelling te kiezen maar dat weet je natuurlijk nooit.

roy2.jpg

roy3.jpg

roy4.jpg

De overige bandleden die de schade iet of wat konden beperken.

18-01-16

Blue monday.

Vandaag 18 januari 2016 zou de dag zijn waarop heel veel mensen een sombere bui hebben. We spreken hier niet van depressie want dit is iets van een heel andere aard. Waarom nu net blue monday, heeft gewoon te maken met het einde van de donkere periode. De dagen worden weer langer maar onze geest en ons lichaam hebben er genoeg van, licht, veel licht dat is wat we nu tekort hebben.

bm.jpg

We gaan daar natuurlijk niet aan toegeven daarom heb ik hier een leuk filmpje gepost, velen onder jullie zullen het waarschijnlijk al kennen maar het maakt mij telkens weer vrolijk. Een geslaagde imitatie van Peter Sagan en zijn vrouwtje van de monsterhit uit Grease met John Travolta en Olivia Newton John

Dit maakt me blij.

bm2.gif