11-06-16

De klepperende kleppers.

Het lijkt wel de titel van een "Suske en Wiske" album, maar het was een bezoekje aan het compleet vernieuwde zwincomplex

Vrijdag 10/06/16 was de datum van de officiële opening van het vernieuwde zwinreservaat.

Wij konden al een bezoekje brengen voor die datum en toen waren de ooievaars in hun element.

1-2016-0510.jpg

Het was een geklepper van jewelste, de complete stilte werd voortdurend onderbroken door deze luidruchtige vogels.

1-2016-0511.jpg

We konden ze heel dicht naderen en veel vogels zaten op hun nest omdat er een massa jongen uit de eieren gekomen waren.

1-2016-0512.jpg

Deze foto's zijn een beetje flou maar de oorzaak hiervan is dat ze genomen werden vanuit de nieuwe uitkijktoren waar je de vogels kan observeren. Het nadeel hieraan is wel dat de vensters beplakt zijn met een folie zodat foto's maken minder fraaie beelden opleveren. Ik had ze hier echter zo dichtbij want als je goed kijkt naar de onderste foto rechts kan je naast de bek van de volwassen ooievaar het kleine kopje van een jong zien. Toch ook hier weer kleine wondertjes.

17-05-16

Een snoepweekje.

Een paar weken terug opeens beslist om er enkele dagen op uit te trekken, niet ver maar toch vakantiegevoel en dus kozen we voor Cadzand-Bad.

We huurden een huisje in Noordzeeresidence Cadzand, een heel mooi park met aparte huisjes, groot en klein. Het park is super proper, de mensen aan het onthaal heel erg vriendelijk en het is een park waar je zowel welkom bent met en zonder kinderen en met en zonder huisdier. Lewis was dus ook in zijn schik.

cadzand.jpg

Mooie, rustige omgeving en we hadden geluk, een week vol zon met slechts 1 voormiddag wat miezerige regen. Het was genieten met volle teugen.

13-05-16

Nieuw leven

in onze vijver. Moeder eend heeft weer een ganse bende kleintjes op de wereld gezet. 10 stuks om precies te zijn.

Fantastisch om ze te zien achter elkaar waggelen, maar daar kreeg ik ze niet op de foto, hoe stil ik ook stapte, ze had mij telkens gehoord en als een echte schooljuf deed ze haar kleintjes vlug in de pas lopen, weg van die stoute mevrouw met haar fototoestelletje.

Maar de volgende avond zaten ze allemaal stilletjes heel dicht bij elkaar tussen de waterplanten in de vijver en toen was ze blijkbaar meer op haar gemak, ik vermoed dat ze wist dat ik toch niet kan zwemmen.

eendjes1.JPG

eendjes5.JPG

eendjes4.JPG

Hoop nu dat noch de reiger, noch de stoute witte kater slechte bedoelingen hebben.

18:44 Gepost in Blog, natuur | Permalink | Commentaren (11)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende