02-05-16

We hebben het gedaan.

Zoals mijn vorig logje reeds voorspelde, gisteren was het D-day.  Mijn loopmaatje en ik hadden in een korte tijdsspanne een trainingsschema uitgewerkt om de 10K van Knokke te lopen. We wisten dat het op de valreep was maar hadden ons toch gewaagd aan het grote werk.

Mijn kleindochter Onah (8 jaar) ging voor de "Chiquita run" van 1,5km terwijl papa en oma de 10 km gingen lopen.

knokke16-1.jpg

Onah was iets te laat om in haar leeftijdsgroep te vertrekken, dus heeft ze een categorie hoger gelopen en kwam als één van de eerste meisjes aan de aankomst. Oma, papa, mama en loopmaatje Kristien super fier op haar prestatie.

Toen was het nog een uurtje wachten eer wij konden vertrekken daar er nog 2 categorieën tussen zaten, namelijk de 4,5 en de 6,5 km. Twee bekers die wij aan ons lieten voorbijgaan. Maar om halfvier was het eindelijk onze beurt. Een fluitje van een cent was het absoluut niet, had ook niet anders verwacht. We zijn gewoon om in het bos te lopen dus zachte ondergrond, op ons trainingsterrein zijn er ook geen hellingen wat we gisteren dus allemaal te verteren kregen maar wonder boven wonder, we hebben de finish gehaald. En gelukkig waren we.

knokke16-3.jpg

De 2 "snotneuzen" kwamen over de streep met de armen in de lucht, dolgelukkig dat ze het gehaald hadden en ook dolgelukkig dat het voorbij was. Want was het lastig ? Ja!! We (ik) hebben het gehaald op karakter en niet op conditie daarvoor was onze voorbereiding iets te strak en te kort geweest.

knokke16-2.jpg

Wie stond er aan de aankomst met haar cameraatje, Magda (blogvriendin) die ons stond toe te juichen en ons verraste met heerlijke zelfgebakken muffins, die door "atleten" zeer gesmaakt werden. Dankje wel Magda voor je aanwezigheid en voor je lekkere traktatie.

30-04-16

Moment van de waarheid.

Nadat ik vorig voorjaar heel veel last had van mijn luchtwegen heb ik mijn ambities moeten opgeven om de Knokke 10K editie 2015 te lopen. Ook dit jaar was het meer niet dan wel gaan lopen. Maar op een gegeven moment in maart 2016 werd ik door mijn loopmaatje wakker geschud en trokken we weer 3 keer per week onze loopschoenen aan. Ik begon er weer plezier in te krijgen en een 3-tal weken terug kwam het snode plan in ons op om dit jaar toch weer mee te doen aan Knokke 10K.

Het enige probleem was een beetje de tijdsdruk, we hebben op amper 4 weken onze afstand van 5 naar 10km verlegd en hopen er nu toch min of meer klaar voor te zijn.

Onze enige doelen zijn :

- er plezier aan beleven

- de wedstrijd samen uit te lopen.

Tijd interesseert ons niet zelfs al komen we buiten de tijd aan, het zal ons worst wezen.

knokke.png

Nu nog hopen dat de beentjes morgen meewillen.

10:32 Gepost in Blog, Running | Permalink | Commentaren (10)

22-12-15

Warmathon Brugge.

Gisteren werd de warmathon van Studio Brussel in Brugge gelopen. Brugge heeft het super goed gedaan en de twee vorige steden, Leuven en Hasselt "verpletterd".

We waren gisteren ook weer met een ganse groep "gif mo chette" lopers die ondanks het minder goeie weer rond half vijf verzamelden om zich al lopend naar het domein de "Koude keuken" te begeven. Ter plaatse was er een parcours afgetekend van 2.1km en het was de bedoeling zoveel mogelijk rondes en/of km met zijn allen te lopen.

De sfeer was super, de mensen van Stubru zagen het allemaal goed zitten en zweepten de lopers op met hun commentaar en toffe muziek die je overal op het terrein kon horen, er was ook speciaal verlichting voorzien zodat er geen ongelukken konden gebeuren.

Ieder rende, of liep of stapte het aantal rondjes die hij of zij aankon. Mijn loopmaatje en ik hebben 3 rondes gelopen + de afstand tot het domein was een totale afstand van 7,18 km. We waren heel tevreden.

warmathon 2.jpg

Het podium van Studio Brussel.

warmathon 3.jpg

Onze groep voor het vertrek

warmathon.jpg

en bij aankomst op het domein.

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende