22-01-16

Onmisbaar.

Ik loop altijd met hoge hakken rond, is iets wat ik niet kan laten en gelukkig kan ik er tot nog toe goed mee overweg. Maar eenmaal thuis haal ik mijn pantoffeltjes uit en vliegen de hakjes in hun doos tot ze de volgende keer weer meemogen op stap.

Ik heb een hekel aan pantoffels die te veel op pantoffels lijken, dus had ik een jaar of 3 terug het droompaar gevonden, eenmaal aan de voet leken het net ballerina's en dus als er iemand aanbelde hoefde ik me niet te schamen omdat ik mijn pantoffels aanhad.

Tot mijn groot verdriet hadden ze ondertussen hun beste tijd gehad en waren ze dringend, heel dringend aan vervanging toe.

1-Onlangs bijgewerkt208.jpg

Zoals je kan zien, gaten vanonder, gaten vanboven, dus tot op de draad versleten. Wat nu gedaan, nergens vond ik nog die leuke sloefjes die mij een goed gevoel gaven. Tot ik ze opmerkte in de solden van een schoenenzaak, dezelfde sloefjes/pantoffels maar met een andere tekening (nu ben ik meer Bella).

1-Onlangs bijgewerkt209.jpg

Ben er super content mee , laat ons hopen dat ze weer een paar jaar meegaan.

04-12-15

Koffie-troubles.

Zowel mijn ventje als ikzelf zijn fervente koffiedrinkers. Waar we 's morgens bij het ontbijt de koffie uit de koffiezet verkiezen

 

koffiezet.jpg

evolueren wij door de dag naar een pittiger kopje. Jaren zijn wij tevreden geweest met onze Senseo

 

senseo.jpg

en diverse smaken tot wij in aanraking kwamen met het summum onder de koffies, de heerlijke

nespresso.jpg

Nespresso "dubbeldekker" (2 kopjes op hetzelfde moment)zijnde, espresso's, lungo's, latte macchiato, cappuccino variërend in sterkte en smaken. Meer kan een mens niet wensen, waarom zou Georges Clooney de gevleugelde woorden "what else" anders uitspreken.

Jammer genoeg na 4 jaar begint ons machine kuren te krijgen, hij lekt en niet zo'n klein beetje. Elke dag ligt er weer een plas water onder onze troostbrenger. We zijn nog aan het twijfelen, zullen we hem nog ter reparatie binnen brengen (waarschijnlijk verloren kost en moeite) of zullen we hem naar het containerpark brengen en een nieuwer en jonger model in huis halen ? Zolang het maar de koffiemachine is die vervangen wordt kan ik er nog mee leven.

 

15:51 Gepost in Blog, Eten, Shopping | Permalink | Commentaren (10)

04-11-15

Paniek.

Vorige week zaten we op zaterdagavond met vrienden lekker thuis glaasje te drinken, hapje te eten tot ik opeens uitriep dat mijn armband weg was.

Jaren terug was ik beginnen sparen aan een Pandora armband, heel rustig beginnen armband, 1 bedeltje en 2 markeerders. Super fier was ik en vele jaren later had ik een armband die volledig vol was van leuke bedeltjes, bedeltjes met herinneringen, sommige met emotionele waarde en andere gewoon hebbedingetjes zoals het kleine schoentje verwijzend naar mijn allesverslindende verslaving aan schoenen Verstomd.

1-2015-115.jpg

De kerstman bracht vorig jaar echter een nieuwe armband van Pandora maar van de nieuwe generatie waar de bedeltjes niet meer naar elkaar toeschuiven maar gewoon op hun plaats blijven zitten. Droeg ze beiden aan dezelfde arm en heb de gewoonte om een paar keer per dag te checken of ze er nog zitten. Dat was dus die bewuste zaterdagavond niet meer het geval, de nieuwe was spoorloos.

1-2015-116.jpg

Op dat moment kon ik eigenlijk niet veel doen tenzij eens overlopen waar ik die dag zoal geweest was. Eigenlijk een heel rustige zaterdag, het enige wat ik buitenshuis gedaan had was een brief posten en naar de training met Lewis geweest. De zondagmorgen de auto gecheckt, noppes natuurlijk. Een telefoontje gepleegd naar de trainster van de flyball-club , natuurlijk antwoordapparaat. Dan nog mailtje verstuurd naar het bestuur maar ja op zondag.

De maandagmorgen kreeg ik mail van de voorzitter van de club dat hij al ter plaatse geweest was en hij hem niet gevonden had maar dat ik eventueel de sleutels van de poort mocht komen halen om nog eens zelf te zoeken. Met mijn man afgesproken om kort na de middag nog eens te gaan zelf te gaan kijken. Toen ik daar aankwam was mijn hoop eigenlijk heel klein want het terrein is dan ook heel groot en ik kon natuurlijk ook die armband verloren zijn toen ik die brief gaan posten was maar de kans om die dan terug te krijgen was nog kleiner want een "eerlijke vinder" zou pas een naald in een hooiberg zijn.

Op het plein probeerde ik te visualiseren waar ik stond om met Lewis te trainen want de toestellen zijn na de training verdwenen en op een leeg terrein ziet dat er dan weer heel anders uit. Terwijl ik mijn man instructies gaf waar ik zeker niet geweest was begon hij aan de kant te zoeken terwijl ik de plek van actie ging bekijken en wonder boven wonder binnen de 10 minuten zag ik hem blinken tussen het gras. Ik ben daar beginnen roepen van pure ontlading. Mijn dag, mijn week, mijn maand is goed. Soms vallen de dingen in hun plooi.

15:23 Gepost in Blog, Shopping | Permalink | Commentaren (9)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende