06-11-15

De waternimfen.

Onah, volgende maand 7 jaar, maakt sinds vorig jaar deel uit van een waterballetgroep "De waternimfen".
 
Vorig weekend waren ze op driedaagse stage in Knokke en dit al ter voorbereiding op hun grote show die volgend jaar doorgaat. Zij behoort nog tot de kleintjes maar ze gaat er volledig voor. Vanaf de stage tot de show is het heel intensief trainen ! Alle waternimfen worden verwacht 1, bij voorkeur 2 keer naar het baanzwemmen te gaan (dat is 1, bij voorkeur 2 uur). En wekelijks naar de droogtraining te gaan (1uur) én aansluitend waterballet (1,5). Uitzonderingen enkel met doktersbriefje… Daarbij nog om de 14 dagen gaan zwemmen met school, dan zijn wel heel wat zwemuren en badpakken verder.

1-Onlangs bijgewerkt137.jpg

Hierboven zien we Onah bij het ontwaken en bij het ontwerpen (wat ze zelf mogen proberen) van de badpakjes voor de show. Ook een lekkere pannenkoek gaat er altijd in.

 
 
Iedereen is welkom in de club, echt mooi, is dat ! Groot of klein, met of zonder beperking, meisjes en ja, zelfs 1 jongen (intussen al een tiener en al heel wat jaren ‘ervaring’ tussen de meisjes). Door de intensieve trainingen zijn de kleintjes heel close met elkaar, de stage was dan ook iets waar ze heel erg naar uitkeken !
 

1-Onlangs bijgewerkt138.jpg

Zoals je ziet is het een heel hechte groep maar na de fun moet er ook echt gewerkt worden.

 

1-Onlangs bijgewerkt140.jpg

Wij kijken hier allen uit naar de show volgend jaar.

22-10-15

Kasteeltje.

Het domein "De koude keuken" waarvan ik de laatste dagen een paar foto's toonde heeft al een hele geschiedenis achter de rug.

Het kasteel kreeg rond 1328 de naam "Cateline", naar de eerst bekende eigenares, Catelyne Coudeceucken. Het kasteel is volledig onderkelderd en voorzien van een walgracht.

Nadat het kasteel een aantal eeuwen in handen van verschillende adellijke families was werd het in de jaren 70 van de vorige eeuw verkocht aan een firma die er een feestzaal/catering van maakte. Het kasteel werd volledig opgefrist en werd begin deze eeuw verkocht aan de Stad die er ook een sportcomplex bij aanlegde waar verschillende verenigingen komen sporten, voetbal, basket, badminton, petanque, lopen in het bos (mijn favoriete plek) en ook het domein waar Lewis zijn flyballessen krijgt.

1-2015-1024.jpg

 

13-10-15

Met kleine stapjes en grote onderbrekingen.

Deze middag eindelijk weer mijn loopschoenen aangetrokken. Het was zalig weer om een eindje te gaan hardlopen, al moet ik zeggen hard is nog niet direct aan de orde. Het was weer 4 weken geleden en dat is echt geen goeie basis maar ik had er zin in en het lukte eigenlijk wel goed.

Hieronder de gegevens die Nike voor mij heeft geregistreerd. Het is nog bijlange niet ok, 37 min over een kleine 5 km maar het zijn er tenminste weer 5. Nu is het terug opbouwen naar een kortere tijd en vandaar een langere afstand. Jammer dat ik vaak niet meer zo gemotiveerd ben om te starten, want eens vertrokken merk ik telkens weer opnieuw dat dit een sport is die ik eigenlijk erg graag doe.

389Calories

  • 7'40"Avg Pace
  • 4.9 kmDistance
  • 37:45Duration
  • 1219NikeFuel